ČEZ úzce spolupracuje s chráněnými dílnami odběratelsky i dodavatelsky

16.10.2012 21:21

Skupina ČEZ odebírá i v letošním roce osobní a pracovní pomůcky pro své zaměstnance od firem, které mají status chráněných dílen. Během devíti měsíců tohoto roku nakoupil ČEZ od těchto subjektů zboží za bezmála 1,2 milionu korun.

ČEZ úzce spolupracuje s chráněnými dílnami odběratelsky i dodavatelsky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Společnost dlouhodobě podporuje zaměstnanost zdravotně postižených občanů také významnými dodávkami vybraných druhů elektroodpadu. Od roku 2006 ho energetici předali chráněným dílnám k dalšímu zpracování bezmála 27 tun.

Za poslední 4  roky nakoupil ČEZ od těchto subjektů zboží v hodnotě téměř 15 milionů korun. Od chráněných dílen, což jsou provozy, jejichž zaměstnanci patří z více než poloviny k osobám se zdravotním postižením, nakupuje společnost ČEZ Logistika ze Skupiny ČEZ nejen ochranné a pracovní pomůcky, ale také např. nástroje, nářadí i elektromateriál.

Dlouholetým partnerem ČEZ na severu Moravy je výrobní družstvo VKUS Frýdek – Místek. „V průběhu zhruba prvních pěti měsíců tohoto roku nám dodávalo zejména zateplené ochranné pracovní obleky, např. montérky, kombinézy, vesty, bundy a kalhoty. V současnosti pro naše účely vyrábí pracovních trička a letní i zimní čepice,“ uvedla Zina Maarová, specialista nákupu společnosti ČEZ Logistika ze Skupiny ČEZ.

Největším dodavatelem se statusem chráněné dílny je v letošním roce EUROFIN z Chrudimi, který Skupině ČEZ dlouhodobě dodává ruční nářadí, jako např. brusný materiál, pilníky, šroubováky, či různé druhy vrtáků. V menších objemech z této chráněné dílny společnost odebírá také elektrické ruční nářadí či brašny pro elektromontéry.

Každý výrobek musí respektovat nejen účelnost, ale i jednotný vizuální styl společnosti,  tzn. firemní označení i barevné kombinace. „Všechny výrobky rovněž podléhají normám, které souvisejí s charakterem a konkrétními riziky jednotlivých profesí v energetice. Specifika se následně odrážejí do kritérií pro výběrová řízení na dodavatele,“ dodává Zina Maarová.

S chráněnými dílnami v rámci Skupiny ČEZ úzce spolupracuje také společnost ČEZ Distribuční služby. Dodává jim vybrané druhy elektroodpadu, jehož další zpracování a využití skýtá chráněným dílnám pracovní příležitosti i určitý zisk z prodeje těchto surovin. „Od roku 2006 předala naše společnost chráněným dílnám více než 26,7 tun elektroodpadu. V současné době patří mezi naše hlavní odběratele chráněné dílny ECO-RETEL z Mladé Boleslavi a také OS TRIANON z Českého Těšína,“ uvedl Pavel Marek, specialista EMS společnosti ČEZ Distribuční služby. Chráněná dílna OS TRIANON odebrala z provozoven ČEZ  v Karviné, Nošovicích a Třinci v letošním roce zhruba 1,3 tuny a ECO-RETEL dokonce více než 3,1 tuny elektroodpadu.

Sortiment odběrů je široký a odvíjí se i od prostorových, technických a personálních možností konkrétního odběratele. Jedná se často např. o vyřazenou měřící techniku, rozvaděče, pojistky a jiné elektrické přístroje. Spolupráci s těmito subjekty společnost nastartovala v roce 2006, kdy do chráněné dílny Charity Opava předala 1,2 tuny vybraných druhů elektroodpadu.

Alice Lutišanová
mluvčí Skupiny ČEZ pro střední a severní Moravu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…