ČMKBK: Cena zemního plynu mírně vzrostla

28.08.2017 14:28

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKBK) bylo v 34. týdnu uzavřeno 111 kontraktů na dodávku 138,5 tisíce MWh zemního plynu a elektřiny pro konečné odběratele v hodnotě 81,6 milionu korun.

ČMKBK: Cena zemního plynu mírně vzrostla
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Cena ročních kontraktů zemního plynu stoupla proti 33. týdnu v maloodběru o 0,7 procenta na 453 Kč/MWh, ve velkoodběru o 0,5 procenta s uzavírací cenou 446 Kč/MWh.

Roční kontrakty elektřiny uzavíraly v nízkém napětí na ceně 911 Kč/MWh, ve vysokém napětí na úrovni 910 Kč MWh.

Nákup energií prostřednictvím ČMKBK prezentoval v srpnu na svých webových stránkách Ústecký kraj. Nákupem elektřiny a zemního plynu na roky 2018 a 2019 ušetřil 12 milionů korun. Kraj pořizuje energie pro úřad a zhruba 140 příspěvkových organizací včetně Krajské zdravotní, která sdružuje pět nemocnic.

Podle radního pro investice, majetek a ekonomiku Ladislava Drlého uskutečnil kraj na Českomoravské komoditní burze Kladno první nákup už v lednu 2014. Za rozhodnutím podle něj stála skutečnost, že na kladenské burze vládne silně konkurenční prostředí.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství ČR. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…