ČOI: V pátek prodali v Děčíně alkohol mladistvým všichni kontrolovaní

12.11.2019 21:01

Česká obchodní inspekce tento pátek kontrolovala zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let v rámci akce HAD.

ČOI: V pátek prodali v Děčíně alkohol mladistvým všichni kontrolovaní
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Při třech vytipovaných kontrolách byl alkohol mladistvému pokaždé prodán. S provozovateli barů a restaurací bude ze strany ČOI zahájeno správní řízení, kde bude rozhodnuto také o výši pokuty. „Akce byla koordinována Policií ČR v Děčíně a kontrol se zúčastnily další státní složky – Krajská hygienická stanice, Orgány sociálně-právní ochrany dětí, Celní správa, Odbor hospodářské kriminality Policie České republiky. Kontroly byly provedeny v lokalitách předem vytipovaných policií,“ říká ředitelka ČOI pro Ústecký a Liberecký kraj Renata Linhartová.

V rámci akce HAD provedli inspektoři dne 8. 11. 2019 ve večerních hodinách v Děčíně celkem 3 kontroly s přizvanými figuranty mladšími 18 let. Ve všech kontrolovaných provozovnách byly figurantům podány (prodány) alkoholické nápoje (0,2 L bílé víno, 0,5 L točené pivo), čímž prodávající porušili ustanovení § 11 odst. 5 zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Akce HAD 2019 (Hazard, alkohol a děti) navazuje na celostátní sérii kontrol v oblasti konzumace alkoholu od roku 2015 a pořádá ji Policie ČR ve spolupráci s Úřadem vlády ČR a se zapojením České obchodní inspekce, hygieny, celní správy, hasičů, dále také ministerstva zdravotnictví, ministerstva vnitra a dalších subjektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…