ČOI: Z trhu zbývá stáhnout poslední kusy mobilních klimatizací SENCOR SAC MT1221CH a SAC MT1222CH

08.06.2020 10:02

Společnost FAST ČR, výhradní distributor produktů Sencor v ČR, stahuje z trhu poslední kusy mobilních klimatizací Sencor SAC MT1221CH a SAC MT1222CH (výrobní šarže „Lot: 2019122***“) vyrobené v roce 2019, z důvodu možného rizika zkratu a následného vznícení produktu.

ČOI: Z trhu zbývá stáhnout poslední kusy mobilních klimatizací SENCOR SAC MT1221CH a SAC MT1222CH
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Zároveň vyzývá své zákazníky, aby přestali klimatizace používat a vrátili je na centrálu společnosti. Zákazníkům budou vráceny peníze v plné výši kupní ceny. V současné chvíli bylo již zajištěno více než 90 % potenciálně rizikových produktů, u kterých už došlo k plné refundaci. SpolečnostFAST ČR zjistila na základě provedené expertizy reklamovaného zboží možnost vzniku závažné poruchy u modelů mobilních klimatizací Sencor SAC MT1221CH a Sencor SAC MT1222CH (výrobní šarže „Lot: 2019122***“). Její vinou může dojít při užívání těchto jednotek k poškození vnitřní elektroinstalace a následnému zvýšení rizika zkratu, respektive vznícení klimatizace. Oba typy klimatizace, Sencor SAC MT1221CH a Sencor SAC MT1222CH, jsou starší modely roku 2019 a od července 2019 již nejsou na žádném trhu včetně ČR a SR k dispozici ke koupi. Nemůže se tak stát, že by si tento model zákazník mohl koupit v letošní sezóně.

„Na vzniklou situaci jsme začali okamžitě po jejím odhalení reagovat. Nahlásili jsme modely České obchodní inspekci i do mezinárodního výstražného systému, který upozorňuje spotřebitele na rizikové výrobky,“ uvádí Petr Uher, Senior Quality Manager společnosti FAST ČR, a pokračuje: „Bezpečnost našich výrobků je pro nás absolutní prioritou. Proto jsme obratem kontaktovali většinu zákazníků, kteří si zmíněné modely zakoupili, a informovali je prostřednictvím našich distribučních a prodejních kanálů. Zákazníkům, které se nám nepodařilo kontaktovat přímo, se snažíme od začátku července 2019 uvedené informace zprostředkovat formou placených sdělení v celostátním tisku, rozhlasu, na internetových serverech a sociálních sítích. Výzvu jsme dále zařadili i do letáků PLANEO Elektro, distribuovaných v mnoha milionech kusů týdně. Porucha se týká jen omezeného počtu kusů zmíněných modelů klimatizací z roku 2019. V současné chvíli jsme zajistili již více než devadesát procent potenciálně rizikových produktů, u nichž již došlo k refundaci či opravě.“

Společnost FAST ČR vyzývá poslední zbývající zákazníky k zastavení jejich používání, vrácení prodejci nebo na centrálu společnosti. Zákazníkům budou vráceny peníze v plné výši kupní ceny. Zákazníci se mohou pro bližší informace obracet telefonicky na číslo +420 323 204 348 (denně v době od 9:00 do 17:00) nebo nae-mail info@sencor.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…