ČOI: Závěr lyžařské sezóny se neobešel bez pokut

12.04.2017 8:39

Inspektoři ČOI na závěr lyžařské sezóny provedli kontrolu restauračních zařízení v horských střediscích Krkonoš. Celkem bylo zaznamenáno 50 % porušení zákona o ochraně spotřebitele.

ČOI: Závěr lyžařské sezóny se neobešel bez pokut
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

V druhé polovině měsíce března proběhla společná kontrolní akce ČOI Královéhradeckého a Pardubického kraje a ČOI Ústeckého a Libereckého kraje. Předmětem kontroly bylo prověření restauračních služeb v rámci zimní turistické sezóny v horských střediscích Krkonoš, včetně restaurací na hřebenech Krkonoš. Celkem inspektoři uskutečnili 6 kontrol v provozovnách Špindlerova Mlýna a Vítkovic.

Ve 3 provozovnách bylo zjištěno porušení právních předpisů. Konkrétně se jednalo o zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele a zákon č. 64/1986 Sb., o České obchodní inspekci. Obchodníci v 1 případě nedodrželi deklarované míry nápoje a ve 2 případech použili měřidla bez platného úředního ověření, na která inspektoři vydali zákaz používání. 

Inspektoři ČOI uložili na místě 1 pokutu v  hodnotě 1 000 Kč a s 2 prodejci bude zahájeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…