ČOI: Zprostředkovatelé aukcí energií dál klamou spotřebitele

13.12.2020 17:18

Česká obchodní inspekce ve 3. čtvrtletí tohoto roku pokračovala v kontrolách nabídky a poskytování služeb souvisejících s uzavíráním smluv o dodávkách energií. Celkem uskutečnila 14 šetření. Ukončeno bylo 6 kontrol a ve 3 případech se dopustili zprostředkovatelé těchto služeb klamavého jednání.

ČOI: Zprostředkovatelé aukcí energií dál klamou spotřebitele
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce uskutečnila od 1. července do 30. října 2020 kontrolní akci zaměřenou nabídku a poskytování služeb souvisejících s uzavíráním smluv o dodávkách energií. Celkem provedla 14 šetření. Ukončila 6 kontrol a ve 3 případech bylo zjištěno porušení ustanovení § 4 odst. 4 v návaznosti na ustanovení § 5 odst. 1, tedy klamavé konání, kdy se obchodní praktika považuje za klamavou, pokud obsahuje věcně nesprávnou informaci a je tedy nepravdivá, což vede nebo může vést spotřebitele k rozhodnutí ohledně koupě, které by jinak neučinil.

Uložená opatření

Česká obchodní inspekce pravomocně uložila v tomto období 8 pokut v celkové výši 1 445 000 Kč. Nejvyšší pravomocná pokuta v tomto čtvrtletí byla ve výši 1 000 000 Kč uložena společnosti České aukce s.r.o., mimo jiné za to, že se dopustila nekalé obchodní praktiky, protože používala smlouvy obsahující protiprávní článek, který pod smluvní pokutou znemožňoval klientům v zákonných lhůtách od kontraktu odstoupit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…