ČOI na mimořádné kontrolní akci v Poličce objevila i padělky

09.07.2019 16:20

Česká obchodní inspekce pro Královéhradecký a Pardubický kraj uskutečnila na závěr měsíce června mimořádnou kontrolní akci v Poličce, kde se zaměřila na obchody a provozovny veřejného stravování.

ČOI na mimořádné kontrolní akci v Poličce objevila i padělky
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Celkem provedla 12 kontrol a porušení právních předpisů zjistila v 7 provozovnách. Mimo jiné také zajistila 51 kusů padělků v hodnotě originálů 48 557 Kč.

Česká obchodní inspekce pro Královéhradecký a Pardubický kraj ve spolupráci s regionálním Celním úřadem a Českou inspekcí životní prostředí uskutečnila 12 kontrol. Předmětem mimořádné kontrolní akce byly služby a obchody, včetně provozoven veřejného stravování v Poličce.

Inspektoři ČOI zjistili v 7 provozovnách porušení právních předpisů. Jednalo se především o zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, kdy prodejci použili neověřená měřidla, neposkytli informace o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění reklamace nebo nabízeli padělky a tím porušili některá práva duševního vlastnictví. V tomto případě inspektoři zajistili celkem 51 kusů výrobků ochranné známky CROCS, Inc., Universal City Studios v hodnotě originálů 48 557 Kč.

Inspektoři uložili na místě 5 pokut v celkové hodnotě 5 000 Kč. Ve 2 případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení, ve kterém bude rozhodnuto také o výši pokuty.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…