ČOI na mimořádné kontrolní akci v Poličce objevila i padělky

09.07.2019 16:20

Česká obchodní inspekce pro Královéhradecký a Pardubický kraj uskutečnila na závěr měsíce června mimořádnou kontrolní akci v Poličce, kde se zaměřila na obchody a provozovny veřejného stravování.

ČOI na mimořádné kontrolní akci v Poličce objevila i padělky
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Celkem provedla 12 kontrol a porušení právních předpisů zjistila v 7 provozovnách. Mimo jiné také zajistila 51 kusů padělků v hodnotě originálů 48 557 Kč.

Česká obchodní inspekce pro Královéhradecký a Pardubický kraj ve spolupráci s regionálním Celním úřadem a Českou inspekcí životní prostředí uskutečnila 12 kontrol. Předmětem mimořádné kontrolní akce byly služby a obchody, včetně provozoven veřejného stravování v Poličce.

Inspektoři ČOI zjistili v 7 provozovnách porušení právních předpisů. Jednalo se především o zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, kdy prodejci použili neověřená měřidla, neposkytli informace o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění reklamace nebo nabízeli padělky a tím porušili některá práva duševního vlastnictví. V tomto případě inspektoři zajistili celkem 51 kusů výrobků ochranné známky CROCS, Inc., Universal City Studios v hodnotě originálů 48 557 Kč.

Inspektoři uložili na místě 5 pokut v celkové hodnotě 5 000 Kč. Ve 2 případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení, ve kterém bude rozhodnuto také o výši pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…