ČPZP nově přispívá na odvykání kouřen

04.01.2018 16:02

Příspěvky na odvykání kouření, na ochrannou přilbu pro děti nebo na doplňky stravy pro seniory. To jsou jen některé z novinek, jimiž obohatila nabídku svých preventivních programů pro rok 2018 Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP). U některých oblíbených programů se navíc příspěvky pojišťovny zvyšují.

ČPZP nově přispívá na odvykání kouřen
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

„Na preventivní programy jsme vyčlenili rekordní částku 214 milionů korun. To je o šest milionů korun více, než byl plán pro rok 2017. Zatraktivnili jsme například příspěvky pro klienty, kteří dlouhodobě a rádi sportují, příspěvek pro prvodárce krve a plazmy jsme dokonce zdvojnásobili. Z programů zaměřených na prevenci závažných onemocnění a na zdravý způsob života si tak určitě vybere každý náš pojištěnec,“ doplnila tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

ČPZP, třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi, vychází vstříc i těm svým klientům, kteří by rádi skoncovali se svou závislostí na nikotinu. Kuřákům a kuřačkám starším 19 let proto pojišťovna nově přispěje na přípravky a léky proti kouření, a to částkou až 1000 korun ročně.

Další novinka je určena mladším skupinám pojištěnců. Děti a mládež do 18 let mohou čerpat až 300 korun na prevenci obezity a v případě, že oba rodiče jsou pojištěnci ČPZP, lze využít i stejně vysoký příspěvek na ochrannou přilbu. Pojištěnci od 19 let nově najdou u České průmyslové zdravotní pojišťovny příspěvek na prevenci zhoršení diabetes ve výši 500 korun. Senioři od 65 let nyní mohou čerpat dvousetkorunový příspěvek na doplňky stravy.

U některých oblíbených preventivních programů se ČPZP rozhodla navýšit příspěvek. U programu Pravidelný pohyb tak lze čerpat 700 korun namísto dřívější pětistovky, stačí doložit doklad o zakoupení permanentky na cvičení v hodnotě nejméně 1 500 korun. Příspěvky na očkování u dospělých pojištěnců se zvýšily o tři stovky na celou tisícikorunu a navýšení se dotklo i nových dárců krve a plazmy, kteří mohou čerpat 1000 korun, což je dvojnásobná částka než dosud.

„V nabídce ČPZP samozřejmě zůstávají oblíbené příspěvky pro těhotné ženy a matky po porodu, které mohou na Manažerku mateřství, na cvičení po porodu a na cvičení pro děti ve věku 0 až 2 roky získat u ČPZP částku až 3000 korun. Pokračuje rovněž program Organizované plavecké kurzy pro děti ve věku 0 až 8 let včetně s příspěvkem až 1000 korun,“ dodala mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová. Podrobný přehled preventivních programů je na webových stránkách pojišťovny, www.cpzp.cz.

Příspěvky mohou čerpat stávající pojištěnci i ti, kteří se k ČPZP zaregistrují online na https://www.cpzp/registrace/ nebo osobně na kterékoli ze 111 poboček České průmyslové zdravotní pojišťovny do konce března. Klienty ČPZP se totiž stanou od 1. července.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…