ČPZP zvýší motivaci všeobecných praktických lékařů k očkování proti onemocnění COVID-19

10.09.2021 13:13 | Komerční článek

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) zvýší motivaci všeobecných praktických lékařů k očkování proti SARS-2 COVID-19. Třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR navýší úhradu očkování praktickým lékařům za všechny doposud nenaočkované dospělé pojištěnce.

ČPZP zvýší motivaci všeobecných praktických lékařů k očkování proti onemocnění COVID-19
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

„K příslušnému výkonu očkování proti COVID-19 bude praktický lékař vykazovat bonifikační výkon 01307, který je ohodnocen částkou 380 Kč. Výkon 01307 je platný od 1. 9. 2021. Tuto bonifikaci obdrží praktičtí lékaři pro dospělé za aktivní vyhledání a edukaci neočkovaných pacientů, kteří doposud neobdrželi žádnou dávku očkovací látky proti onemocnění COVID-19. Nezbytnou podmínkou je zápis do zdravotnické dokumentace,“ vysvětluje zdravotní ředitelka pojišťovny MUDr. Renata Knorová, MBA. 

ČPZP chce tímto vstřícným krokem podpořit  vyšší proočkovanost svých pojištěnců. Pojišťovna eviduje přibližně 390 tisíc pojištěnců, kteří proti COVID-19 nebyli dosud očkováni. Podmínky pro úhradu výkonu byly odsouhlaseny předsedou Společnosti všeobecného lékařství ČSL JEP doc. MUDr. Svatoplukem Býmou, CSc. a předsedou Sdružení praktických lékařů ČR MUDr. Petrem Šonkou.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje téměř 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…