ČSOB, T-Mobile a MasterCard spouští pilotní provoz NFC plateb

23.10.2013 9:00

ČSOB ve spolupráci se společnostmi T-Mobile a MasterCard zahájila v říjnu pilotní provoz bezkontaktních NFC plateb prostřednictvím chytrých telefonů. Unikátní technologie NFC umožňuje bezdrátově komunikovat s platebními terminály bez použití bezkontaktní karty. Službu bude až do května 2014 testovat 400 klientů ČSOB / Ery spolu se 100 zaměstnanci banky a mobilního operátora T-Mobile.

ČSOB, T-Mobile a MasterCard spouští pilotní provoz NFC plateb
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

„NFC platby jsou typem bezkontaktních plateb, kdy za nákup zaplatí klient pouhým přiložením telefonu s nahranou virtuální platební kartou. Kartu lze navíc bezpečně nahrát a spravovat ‚vzduchem?. Cílem pilotu je ověřit si zájem a názor našich klientů na tento typ plateb, ale také otestovat novou technologii a zjistit veškeré dopady na procesy banky,“ říká Marek Rehberger, ředitel útvaru Business Development Convenience Services ČSOB. „Klienti si již zvykli na pohodlí plateb bezkontaktními kartami. Věříme, že platby pomocí mobilního telefonu jsou přirozeným dalším krokem ke zjednodušení placení.“

„T-Mobile neustále vylepšuje své služby a plánované zavedení NFC je zcela v souladu s touto strategií. Pokud pilotní projekt dopadne úspěšně, rádi bychom ve spolupráci s bankami nabídli tuto technologii všem našim zákazníkům,“ dodává Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile.

„Výsledky našeho průzkumu MasterIndex potvrdily, že platby mobilním telefonem jsou atraktivní pro více než 60 % Čechů. Přinášejí jim totiž pohodlí, rychlost a bezpečí. Jsem rád, že jsme spolu s ČSOB vedle plateb přes aplikaci MasterCard Mobile nově začali nabízet i inovativní placení technologií NFC. Každý zákazník si tak může vybrat variantu, která mu v dané chvíli nejlépe vyhovuje,“ uvedl Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Vybraní účastnící pilotního provozu obdrží od společnosti T-Mobile chytrý telefon s technologií NFC (Near Field Communication). Do takto vybaveného telefonu nahrají aplikaci MyWallet od T-Mobile, do níž jim banka „vzduchem“ zašle virtuální platební kartu MasterCard k jejich běžnému účtu (ČSOB nebo Era).

Po nahrání karty mohou účastníci pilotu platit přiložením telefonu k bezkontaktnímu terminálu. Jde o stejné terminály, na kterých se dá platit i bezkontaktní kartou, což je v současnosti už každý třetí v ČR (tj. asi 25 000 obchodních míst v celé ČR – například v obchodech Albert, Billa, Jysk, DM, Neoluxor & Neopalladium a také na prodejních místech Českých drah nebo Student Agency). Podobně jako u bezkontaktních karet se platby nad 500 korun vždy potvrzují PIN kódem. Uživatelé mají navíc možnost nastavit si bezpečnější mód, kdy je platba možná až po vstupu do aplikace MyWallet chráněné heslem.

Bližší informace o pilotu a NFC platbách jsou k dispozici na portálu www.platbymobilem.cz.

Era je obchodní značka Československé obchodní banky, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…