ČSOB a Era zavádějí své bezkontaktní platební terminály na další prodejní místa

01.08.2012 9:22

Akceptace bezkontaktních karet popřípadě akceptace prostřednictvím mobilních telefonů je dostupná u řady dalších obchodníků.

ČSOB a Era zavádějí své bezkontaktní platební terminály na další prodejní místa
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

Bezkontaktní platební terminály od ČSOB a Ery mohou zákazníci využít například ve vybraných prodejnách Albert, v hračkářství Dráčik, v čistírnách Bell&Blanc, v lékárnách SimonPharma, v hobby marketech Global Stores (OBI) nebo v řetězci prodejen s tabákovými výrobky společnosti Valmont.

„V řádu několika týdnů budou bezkontaktními platebními terminály vybaveni obchodníci, mezi které patří například knihkupectví Neoluxor a Neopalladium či vybrané prodejny v síti drogerií Teta. Chceme se zaměřovat především na ty obchodníky, kde bezkontaktní akceptace dává smysl, tzn. tam kde je kladen důraz na rychlost odbavení zákazníka a kde je průměrná karetní transakce do 500 Kč. Konkrétně se jedná o supermarkety, čerpací stanice, dopravu, lékárny, fast foody atd.,“ říká Roland Katona, manažer Acquiring a e-commerce Poštovní spořitelny, obchodní značky ČSOB.

Bezkontaktní terminály umožňují rychlé a pohodlné placení u obchodníků kartou, aniž by bylo potřeba hledat hotovost, vydávat kartu z ruky nebo protahovat kartu klasickým platebním terminálem. Díky této technologii tedy dochází ke zkrácení čekací doby u obchodníků. „Neustále se snažíme držet krok s novými technologiemi a spoustou inovací, které trh přináší. Naším cílem je tyto novinky a vylepšení přenést přímo ke klientům a poskytovat jim tak maximální uživatelský komfort. Bezkontaktní karty nabídneme zákazníkům ke konci letošního roku,“ dodává Roland Katona.

ČSOB také v nedávné době představila nový projekt mobilních plateb v ČR. Jedná se o společný projekt společností MasterCard Europe, Wincor-Nixdorf, ČSOB a Ery – MasterCard Mobile. Tato moderní metoda má široké uplatnění a umožňuje placení mobilním telefonem na internetu, také například i pro dárcovské platby, jízdné, placení v kamenných obchodech atp. Služba bude klientům k dispozici v druhé polovině tohoto roku.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…