ČSSZ: V pořadí již 26. česko-německé poradenské dny se uskuteční v říjnu v Praze

22.09.2017 22:01

Lidé, kteří pracovali nebo pracují v České republice a v Německu, zde získají aktuální informace o důchodovém pojištění v obou státech. Zájemci se dozvědí odpovědi na otázky týkající se podmínek nároků na důchod, dob pojištění, důchodového věku, postupu při uplatňování žádostí o důchod, ale i informace o stavu probíhajícího důchodového řízení.

ČSSZ: V pořadí již 26. česko-německé poradenské dny se uskuteční v říjnu v Praze
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Odborníci z České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) a Deutsche Rentenversicherung (DRV) poradí v úterý 17. 10. 2017 v době od 10:00 do 16:30 h a ve středu 18. 10. 2017 od 9:00 do 16:00 h v Klientském centru ČSSZ na adrese: Křížová 25, Praha 5. Vzhledem k tomu, že o poradenské dny je tradičně velký zájem, doporučujeme zájemcům se předem objednat. Na dvojjazyčném plakátu jsou uvedeny kontakty pro sjednání termínu a dále doklady, které je třeba  si  na konzultaci přinést.

Konzultace jsou bezplatné. Tým bude tvořit vždy český a německý odborník. Zajištěno bude i tlumočení. O konání poradenských dnů jsou potenciální zájemci informováni také prostřednictvím dopisu německého nositele důchodového pojištění, plakátů a webových stránek obou institucí.

Mezinárodní poradenské dny k důchodovému pojištění navazují na úspěšné minulé ročníky. V letošním roce se již česko-německé poradenské dny uskutečnily v březnu v Mnichově a pravidelný poradenský den proběhl v červenci v Pasově.

S konáním česko-německých poradenských dnů se počítá i do budoucna. Termíny a místa jejich konání v roce 2018 budou v předstihu zveřejněny na plakátech a webových stránkách obou institucí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…