ČSSZ: V pořadí již 26. česko-německé poradenské dny se uskuteční v říjnu v Praze

22.09.2017 22:01

Lidé, kteří pracovali nebo pracují v České republice a v Německu, zde získají aktuální informace o důchodovém pojištění v obou státech. Zájemci se dozvědí odpovědi na otázky týkající se podmínek nároků na důchod, dob pojištění, důchodového věku, postupu při uplatňování žádostí o důchod, ale i informace o stavu probíhajícího důchodového řízení.

ČSSZ: V pořadí již 26. česko-německé poradenské dny se uskuteční v říjnu v Praze
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Odborníci z České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) a Deutsche Rentenversicherung (DRV) poradí v úterý 17. 10. 2017 v době od 10:00 do 16:30 h a ve středu 18. 10. 2017 od 9:00 do 16:00 h v Klientském centru ČSSZ na adrese: Křížová 25, Praha 5. Vzhledem k tomu, že o poradenské dny je tradičně velký zájem, doporučujeme zájemcům se předem objednat. Na dvojjazyčném plakátu jsou uvedeny kontakty pro sjednání termínu a dále doklady, které je třeba  si  na konzultaci přinést.

Konzultace jsou bezplatné. Tým bude tvořit vždy český a německý odborník. Zajištěno bude i tlumočení. O konání poradenských dnů jsou potenciální zájemci informováni také prostřednictvím dopisu německého nositele důchodového pojištění, plakátů a webových stránek obou institucí.

Mezinárodní poradenské dny k důchodovému pojištění navazují na úspěšné minulé ročníky. V letošním roce se již česko-německé poradenské dny uskutečnily v březnu v Mnichově a pravidelný poradenský den proběhl v červenci v Pasově.

S konáním česko-německých poradenských dnů se počítá i do budoucna. Termíny a místa jejich konání v roce 2018 budou v předstihu zveřejněny na plakátech a webových stránkách obou institucí. 

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…