ČTÚ zahájí experimentální ověření dopadu provozu sítí LTE v pásmu 800 MHz na příjem digitální televize

08.09.2012 16:17

Český telekomunikační úřad rozhodl o realizaci experimentu pro ověření dopadu budoucího provozu sítí LTE 800 MHz na příjem signálu zemského televizního digitálního vysílání.

ČTÚ zahájí experimentální ověření dopadu provozu sítí LTE v pásmu 800 MHz na příjem digitální televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Jak ČTÚ informoval již v rámci přípravy podmínek vývěrového řízení (aukce) volných kmitočtů,  cílem experimentu je  ověřit jak postupy při zjišťování konkrétních příčin případného rušení příjmu, tak postupy, které budou rušení lokalizovat.

Na základě zkušeností ČTÚ s obdobnými problémy rušení televizního příjmu signály BTS sys-témů CDMA a GSM, lze očekávat, že naprostá většina případů rušení bude způsobena malou odolností televizních přijímacích zařízení proti silnějšímu signálu základnových stanic mobilní širokopásmové sítě LTE v pásmu 791 MHz – 862 MHz.

Úřad proto nabízí účast v připravovaném experimentu všem potenciálním zájemcům o využívání kmitočtů pro provozování sítí LTE. Zájemci se mohou přihlásit do 14.9.2012 na adresu Český telekomunikační úřad, odbor státní kontroly elektronických komunikací, Sokolovská 219, PP 02, 225 02 Praha 025 (mail statni_kontrola@ctu.cz).

Základní informace o experimentu včetně technických a administrativních podmínek jsou od dnešního dne k dispozici na www.ctu.cz. Další podrobnosti (např. lokality pro experiment a přesnější časové údaje) budou s účastníky experimentu dohodnuty následovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČTÚ

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…