ČVUT: Investice do startupu SmartGuide umožní globální pokrytí revolučním průvodcem v mobilu

20.03.2019 13:46

Investoři věří, že mise SmartGuide udělat osobního průvodce z každého mobilu změní kvalitu cestování. Namísto času stráveného pátráním po informacích a stresu s navigací si cestovatelé užijí autentické zážitky. Inovativní technologie, rozšířená realita a uživatelská přívětivost zaujaly i odborníky, kteří SmartGuide zvolili Travel Startupem roku 2018.

ČVUT: Investice do startupu SmartGuide umožní globální pokrytí revolučním průvodcem v mobilu
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Za SmartGuide stojí zajímavý tým, který tvoří také absolventi ČVUT, Harvardu a bývalí zaměstnanci prestižní poradenské společnosti McKinsey. “Procestovali jsme celý svět autostopem i v business class a nebavilo nás už chodit s hromadou papírů z infocentra, trmácet se ve skupině 30 turistů nebo dopředu googlovat informace o každém místě, tak jsme se rozhodli s tím něco udělat,” říká spoluzakladatel startupu Filip Kinský.

Množství papíru nahradila interaktivní aplikace s intuitivním ovládáním, která cestovatele provede za pomocí geolokace, audia a rozšířené reality skoro jako živý člověk. Služeb SmartGuide dnes využívá už řada progresivních kanceláří cestovního ruchu a turistických atrakcí, včetně Prahy, Mariánských Lázní, Terezína, ale najdete ho i v dalších 20 zemích, například i při prohlídce Harvardovy univerzity. Aplikace totiž umožňuje snadno digitalizovat informace o turistických zajímavostech.

SmartGuide získal v polovině března investici 15 milionů od společnosti Grouport a mezinárodních investorů. Startupu pomáhájí také zkušení mentoři ze Sillicon Valley přes program CzechInvestu a zázemí inkubátoru ČVUT InQbay díky přístupu k nejnovějším technologiím a talentu. Cíle pro příští rok jsou totiž skutečně ambiciózní: “Plánujeme expandovat do více než 300 destinací, provést statisíce cestovatelů a nabídnout novou službu zákazníkům dopravců, cestovních kanceláři a dalších partnerů”, říká CEO Jan Doležal.

Více informací o inkubátoru ČVUT InQbay a startupu Smartguide najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Studuje na něm přes 18 000 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 94 studijních programů a v rámci nich 575 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2018 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4500 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 101.–150. místě, v oblasti „Mechanical, Aeronautical and Manuf. Engineering“ na 151.–200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201.–250. místě, v oblasti „Electrical and Electronic Engineering“ na 201.–250. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251.–300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151.–200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture/Built Environment“ na 151.–200. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 220. místě. V celkovém hodnocení university je ČVUT na 491.– 500. příčce v meziročním srovnání a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…