ČVUT: Katedra počítačové grafiky a interakce oslaví 10 let své existence

26.09.2018 17:45

Ve středu 10. října od 16.00 hodin proběhne na katedře počítačové grafiky a interakce Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze (Karlovo náměstí 13, Praha 2, budova E, místnost KN:E-428) oslava 10. výročí jejího založení.

ČVUT: Katedra počítačové grafiky a interakce oslaví 10 let své existence
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Po krátké tiskové konferenci bude následovat exkurze do laboratoří katedry a představení posledních výsledků jejího výzkumu.

Katedra počítačové grafiky a interakce Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze se dlouhodobě řadí k prestižním vědeckým pracovištím ve svém oboru. Za poslední dva roky představila světu například unikátní navigační aplikaci pro nevidomé Naviterier, využívající precizně zpracovaných mapových podkladů projektu ROUTE4ALL, nebo software Puppetron, který vznikl v týmu doc. Daniela Sýkory a následně jej odkoupila firma Adobe Inc. Ten dokáže věrně přenést výtvarný styl z existujícího ručně malovaného portrétu do videa obsahujícího reálnou lidskou tvář. Ve stejné výzkumné skupině vznikl i nástroj pro automatickou stylizaci 3D obrazu StyLit.

Katedra se ve výuce věnuje nejen klasickým oborům Počítačová grafika či Uživatelská rozhraní, ale rozvíjí i výuku propojující technické a umělecké směry (v dceřiném Institutu Intermédií) a nově zahájila výuku v moderním oboru Počítačové hry. V této oblasti jmenujme např. aktivitu dalšího člena katedry, doc. Adama Sporky, který vyvinul originální řešení pro plynulé změny hudby reflektující aktuální stav hry ve známé české počítačové hře Kingdom Come.

Vedoucí katedry počítačové grafiky a interakce, prof. Jiří Žára, k tomuto významnému milníku uvedl: „Jsem hrdý na svůj tým, který v rámci akademické obce České republiky nyní představuje pracoviště s největším rozsahem výuky v oboru a současně s největším mezinárodně uznávaným publikačním výkonem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…