ČVUT: Masarykův ústav vyšších studií slaví třicátiny

21.02.2022 12:39 | Tisková zpráva

Rok 2022 se pro Masarykův ústav vyšších studií ČVUT v Praze ponese ve znamení oslav – 9. dubna uplyne 30 let od jeho založení.

ČVUT: Masarykův ústav vyšších studií slaví třicátiny
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Během uplynulých tří desetiletí se měnil nejen MÚVS, vývojem procházela i celá společnost. Především vývoj vědy umožnil silné proměny technologií, otevřel nové možnosti, ale také společnost postavil před nutnost hledat řešení nových problémů. 

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18355 lidí
„I když je dobré se zastavit a zamyslet nad minulostí, je důležité se dívat hlavně dopředu. Dobře to vystihuje moto letošních oslav: 30 let inspirací měníme na budoucnost. O tom je a bude MÚVS ČVUT“, říká ředitelka ústavu profesorka Vladimíra Dvořáková.

V průběhu tohoto semestru MÚVS připravuje řadu větších i menších akcí, včetně odborných konferencí a mezinárodních setkávání. Ty cílí především na studenty, do mnoha aktivit se ale budou moci zapojit společně s učiteli či vědeckými a administrativními pracovníky.

Již v březnu (17. 3. 2022) proběhne Veletrh partnerských firem, kde se představí firmy, které nabízejí studentům praxi. V první polovině dubna (12. 4. 2022) se bude v budově ústavu i před ním konat akce Den s Hyundai, jejíž součástí budou ukázky zajímavých technologií (například setkání s Robotem nebo testovací jízdy), ale i další překvapení.

Hlavní akcí oslav bude Slavnostní večer (20. 4. 2022). Událost se bude konat v blízké budově Masarykovy koleje a přinese jistě silné zážitky. Součástí bude představení i ocenění zajímavých osobností, které byly či jsou spjaty s Masarykovým ústavem vyšších studií ČVUT: vědci a učitelé, současní sportovci, kteří skvěle reprezentující MÚVS, nebo dokonce Českou republiku. Ti všichni nesporně přispějí ke zdařilému průběhu večera. Nicméně večer přispěje i k zamyšlení nad tím, jakým směrem se věda ubírá, nebo jak je možné ji popularizovat. Součástí akce budou rovněž ukázky z rozhovorů se špičkovými vědci, včetně nositelů Nobelovy ceny – pozvání přijal moderátor pořadu Hyde Park Civilizace a redaktor ČT Daniel Stach. Vzhledem k omezené kapacitě sálu se bohužel večera nebudou moci zúčastnit všichni zájemci z řad studentů. MÚVS připravuje možnost sledovat tuto událost online a především doufá, že studenti si vše vynahradí na dalších akcích.

Společně mohou jít podpořit florbalový tým, který již řadu let úspěšně reprezentuje MÚVS ve fakultní lize, koncem semestru je pak v plánu studentská „street party“ v duchu současných komunitních setkávání. Cílem je za příjemného květnového počasí vytvořit odpoledne a večer s příjemnou atmosférou, která bude doprovázet inspirativní rozhovory a hezké zážitky.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…