Carun Pharmacy: V jídle a doplňcích se vyvarujte mléka, dejte přednost listové zelenině

21.01.2014 12:14 | Zprávy

Radí odborník na výživu Jiří Stabla.

Carun Pharmacy: V jídle a doplňcích se vyvarujte mléka, dejte přednost listové zelenině
Foto: Carun Pharmacy
Popisek: Carun Pharmacy

Špatná výživa a stravovací návyky denně pronásledují téměř všechny z nás. Jíst se ale musí. Lidé s oslabenou imunitou, nemocní i ti vyléčení, zkrátka všichni, kterým není zdraví lhostejné, by měli zpozornět. Na to, čeho se ve stravě zejména vyvarovat a co se dá a čím nahradit, nám odpověděl odborník Jiří Stabla. Specialista známější spíše jako odborník na konopí z Carun Pharmacy. Vzděláním však ryzí gastronom, který se zdravému stravování věnuje mnoho let. Pro upřesnění je důležité podotknout, že rady nevznikly náhodou. Jsou výsledkem sestavení jídelníčku resp. čeho se ze stravy vyvarovat pro konkrétního člověka, který byl po těžké operaci.

Před nějakou dobou za Jiřím Stablou přišla paní, které odebrali ledvinu. Měla doporučenou stravu od lékařů, ale byla to učiněná katastrofa. Při regeneraci organismu jí Stabla nechtěl vyvrátit slova lékaře, nicméně doporučil jí některé výborné komponenty na vaření a další možnosti zdravého životního stylu.

U všech zmíněných ingrediencí je i dnes přesvědčen, že jsou klenoty v kuchyni. Odpovědět na otázku, jak se správně stravovat hledá sám už několik let, je to snad větší koníček než konopí. Snaží se dodržovat zásady, které se zdají být na začátku nedosažitelné. „Avšak když se člověk rozhodne a nalezne ty správné informace, uvěří, že koná správně.  Brzy si zvykne na nový stravovací návyk a na nový cyklus, zvládne to každý. Odměna, která za to čeká na konci, je nepopsatelná a zaslouží si ji každý, kdo se na tuto trnitou cestu vydá,“ věří Jiří Stabla, známý popularizátor konopí v Česku.

Lidské tělo je podle něj důležitá továrna plná chemických procesů. Vaření Jiřímu Stablovi vždy připadalo jako alchymie, a to hlavně díky vodě, která je základní živel a je prý třeba začít chápat i vodu více než jen jako rozpouštědlo.

„Moderní společnost rychle a zcela zanevřela nad rituály v kuchyni a přenechala své jídlo do rukou samozvaných odborníků, tedy fast foodu, restaurací a oblíbenost si našly polotovary. Výsledek vidíme všichni a objevuje se stále více nových civilizačních onemocnění. Lidé mají často rádi superlativy a nové pokrmy, ale technologické postupy jsou díky nevědomostem slabé a tělo se mnohdy s některými nedokáže srovnat a zlobí, volá o pomoc,“ myslí si Jiří Stabla.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

JUDr. Jindřich Rajchl byl položen dotaz

Nemyslíte, že mají všichni právo vyjádřit svůj názor?

To mají snad třeba umělci mlčet, jen proto, že jsou známí – viz váš komentář https://www.parlamentnilisty.cz/profily/JUDr-Jindrich-Rajchl-132491/clanek/Kde-ti-potulni-kejkliri-nabyli-dojmu-ze-rozumi-politice-143120? A když se někdo známí objeví třeba na nějakém mítinku nebo sjezdu politikům, myslím,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín chystá velkou proměnu infocentra

10:34 ČEZ: Temelín chystá velkou proměnu infocentra

Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín čeká v první polovině příštího roku rozsáhlá modernizace. Po …