ČeSU: Titul Rektor roku putuje na Vysokou školu ekonomickou v Praze

22.04.2013 12:14

Česká studentská unie (ČeSU), největší studentská síť v České republice, která organizuje studentské hodnocení veřejných a soukromých vysokých škol udělila tituly o nejlepší rektory vysokých škol.

ČeSU: Titul Rektor roku putuje na Vysokou školu ekonomickou v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

 

První místo v kategorii veřejných vysokých škol a titul Rektor roku ve školním roce 2012/2013 vybojoval Richard Hindls, rektor Vysoké školy ekonomické v Praze. Druhé místo získal rektor Ostravské univerzity v Ostravě Jiří Močkoř. Třetí místo obsadil Karel Rais z Vysokého učení technického v Brně. Titul Rektor roku soukromé vysoké školy získal Jan Mojžíš, rektor NEWTON College v Brně.   

O udělení titulu rozhodovali sami studenti vysokých škol prostřednictvím internetové stránky Fakultaroku.cz, kde hlasovalo 20 734 respondentů. Vítězem se podle studentů stal ten rektor, jehož vysoká škola získala nejvíce kladných hlasů po přepočtení na počet studentů školy. Přepočet studentů hrál důležitou roli, aby titul mohl vyhrát i rektor vysoké školy s malým počtem studentů.

„Zisk titulu mě potěšil především z toho důvodu, že jde o výsledek činnosti našich fakult. Vždyť na univerzitách to jsou především fakulty, kde se odehrávají ty nejdůležitější aktivity,“ řekl k zisku titulu Richard Hindls, rektor VŠE v Praze.

Hlasování probíhalo od 6. listopadu 2012 do 11. ledna 2013 prostřednictvím internetové stránky www.FakultaRoku.cz. Průzkumu se účastnilo 20 734 respondentů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…