Celní kontroly obchodu s alkoholem a vína byly předmětem česko-francouzského kolokvia

05.04.2017 11:12

?V pražském Francouzském institutu pořádalo 3. dubna 2017 Generální ředitelství cel a Ekonomické oddělení Francouzského velvyslanectví v České republice ve spolupráci s francouzskou celní správou a Francouzským institutem česko-francouzské kolokvium zaměřené na celní kontroly obchodu s alkoholem včetně vína.

Celní kontroly obchodu s alkoholem a vína byly předmětem česko-francouzského kolokvia
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celníci.

Jednání se účastnilo bezmála 200 hostů z řad celní správy, obchodní veřejnosti a zástupců Mezinárodní federace výrobců lihovin, Unie výrobců a dovozců lihovin v ČR a Svaz vinařů ČR.

Francouzský velvyslanec v České republice pan Roland Galharague úvodem neopomněl vyzdvihnout důležitost rolí celních správ při kontrolách lihu a snahu zjednodušit podnikání obchodní veřejnosti v této oblasti. Generální ředitel generálního ředitelství cel plk. Milan Poulíček poukázal na možné problémy spojené s obchodem s alkoholem a seznámil posluchače s opatřeními, která v této věci přijala Celní správa České republiky.

 Prezentace zástupců české celní správy přiblížila praxi dozorových činností nad výrobou, skladováním a oběhem lihu, lihovin a vína, včetně navrhovaných opatření na zlepšení. Velmi zajímavý byl i krátký exkurz do historie pálenic v českých zemí, kdy výroba prvního alkoholu je datována na přelom 13. a 14. století.

 Paní Hélene Brial-Robin, vedoucí oddělení vinařské GŘC ve Francii informovala o systému kontrol pěstování, výroby a distribuce vína ve Francii. S osázenou plochou více jak 800 000 hektarů vínem se řadí Francie mezi druhou vinařskou velmocí a zároveň je druhým světovým výrobcem vína. Oproti České republice vybírá spotřební daň z tichého vína ve výši 3,77 EUR za hektolitr.

Účastníci semináře si mohli prohlédnout výstavku padělků a zboží podléhajícího Úmluvě CITES, které celní správa zadržela (Washingtonská úmluva CITES o ochraně volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin) a úřadovnu finanční stráže, která předcházela celní správě.

Prostředí kolokvia je vždy využito k prohloubení vztahů zástupců české a francouzské celní správy, výměně informací mezi nimi a obchodní veřejností, která směřuje ke zlepšení vzájemných vztahů a řešení odborných záležitostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…