Celní správa: Blíží se konec nelegálního hazardu v Praze? Zřejmě ano

05.08.2017 19:26

Již 25 nelegálních heren zlikvidovali pražští celníci na území metropole od doby platnosti nového zákona o hazardních hrách, jenž má ve své kompetenci od 1. ledna letošního roku. Zabavili celkem 247 výherních hracích automatů, deset stolů pro živé hry, šest rulet a téměř dva miliony korun v hotovosti.

Celní správa: Blíží se konec nelegálního hazardu v Praze? Zřejmě ano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Poslední razie pražských celníků proběhla ve středu 2. srpna, kdy se vydali zkontrolovat hernu v Praze 5 – Stodůlkách. Zabavili zde 11 výherních hracích přístrojů, na které provozovatel neměl patřičné povolení od ministerstva financí. Herna se nacházela v komplexu obchodního centra s občanskou vybaveností a prochází tudy spousta dětí. Na celé věci je pozoruhodné, že celníci zde nebyli poprvé, tuto hernu navštívili již v dubnu letošního roku a odvezli odtud 18 nelegálně provozovaných automatů. Každému, kdo provozuje nelegální hazard, hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého vybavení a zařízení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo. V tomto případě, se dá říci, že když provozovatel opakovaně neměl povolení, bude i výše sankce vyšší.

Celníci se velice často setkávají s fintou, že několik automatů je provozováno v herně zcela legálně a další, již bez povolení, bývají skryty např. za plentou nebo dvojitými dveřmi, kam ovšem může vstoupit jen prověřený hráč. Bylo tomu tak i v těchto případech, nelegální automaty byly od vstupního baru ukryty za dveřmi, které se neotvírají každému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …