Celní správa: Celníci lapili pašeráka s léky na výrobu pervitinu

14.09.2017 7:33

Tři tisíce a sto čtyřicet čtyři kusů tablet s obsahem pseudoefedrinu zajistila ve večerních hodinách 11. září hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků, operující v blízkosti bývalého hraničního přechodu Královec, posádce žlutého mercedesu české imatrikulace.

Celní správa: Celníci lapili pašeráka s léky na výrobu pervitinu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Češi ve věku čtyřicet pět a dvacet sedm let měli namířeno z Polska do České republiky. Na standardně pokládanou otázku příslušníků celní správy, zda převáží lihoviny, cigarety, tabák, léčiva nebo omamné a psychotropní látky, oba odpověděli negativně. Řidiče vozidla celníci následně požádali o zpřístupnění vnitřního prostoru vozidla a jeho zavazadlového prostoru k provedení celní kontroly, učinil tak dobrovolně, bez jakéhokoliv kladení odporu. Pod vínovou dekou v prostoru pro zavazadla našli dvě objemné papírové krabice a bílou reklamní tašku se dvěma druhy léčiv obsahujícími pseudoefedrin, s označením Cirrus Duo a Sudafed. Z uvedeného množství by bylo možné vyrobit zhruba 166 gramových dávek pervitinu pro drogově závislé.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí jednomu z cestujících, jenž se přihlásil k dotčeným lékům, trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…