Celní správa: Celníci lapili pašeráka s léky na výrobu pervitinu

14.09.2017 7:33

Tři tisíce a sto čtyřicet čtyři kusů tablet s obsahem pseudoefedrinu zajistila ve večerních hodinách 11. září hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků, operující v blízkosti bývalého hraničního přechodu Královec, posádce žlutého mercedesu české imatrikulace.

Celní správa: Celníci lapili pašeráka s léky na výrobu pervitinu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Češi ve věku čtyřicet pět a dvacet sedm let měli namířeno z Polska do České republiky. Na standardně pokládanou otázku příslušníků celní správy, zda převáží lihoviny, cigarety, tabák, léčiva nebo omamné a psychotropní látky, oba odpověděli negativně. Řidiče vozidla celníci následně požádali o zpřístupnění vnitřního prostoru vozidla a jeho zavazadlového prostoru k provedení celní kontroly, učinil tak dobrovolně, bez jakéhokoliv kladení odporu. Pod vínovou dekou v prostoru pro zavazadla našli dvě objemné papírové krabice a bílou reklamní tašku se dvěma druhy léčiv obsahujícími pseudoefedrin, s označením Cirrus Duo a Sudafed. Z uvedeného množství by bylo možné vyrobit zhruba 166 gramových dávek pervitinu pro drogově závislé.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí jednomu z cestujících, jenž se přihlásil k dotčeným lékům, trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…