Celní správa: Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče se zákazem řízení

18.05.2022 22:11 | Tisková zpráva

?Celníci v Olomouckém kraji pronásledovali zdrogovaného řidiče se zákazem řízení. Nebezpečná situace skončila havárií ujíždějícího vozidla. Incident se obešel bez vážnějšího zranění.

Celní správa: Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče se zákazem řízení
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Dne 13. 5. prováděla hlídka z oddělení mobilního dohledu běžnou kontrolní činnost poblíž obce Červená voda. V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu byla kontrola zaměřená na nelegální přepravu vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, líh či tabákové výrobky. Krátce po desáté hodině večer se hlídka pomocí světelného zastavovacího kuželu rozhodla staticky zastavit vozidlo s českou imatrikulací. Řidič daného vozidla ovšem nerespektoval pokyn k zastavení, ohrozil přítomné celníky a začal ujíždět.

Celníci tedy okamžitě zahájili pronásledování podezřelého vozidla, kontaktovali operační středisko a rovněž požádali o součinnost Policii ČR. Vozidlo ujíždělo směrem na Olšany a Bludov, kde se k pronásledování přidaly i hlídky policie. Během nebezpečné jízdy se řidič rozhodl pokračovat po cyklostezce vedoucí do Šumperka a následně se pokusil objet vozidlo policie, které přijíždělo z protisměru. Manévr se mu však nepodařilo zvládnout a vozidlo tak narazilo do oplocené obory, policejního vozu a poté skončilo mimo komunikaci.

Celníci ihned při výstupu z vozidla použili zákonné výzvy, a to společně s donucovacím prostředkem, hrozby namířenou střelnou zbraní. V autě se nacházel jednatřicetiletý řidič a tříčlenná posádka. Při havárii se zranila jedna spolucestující, která byla převezena do šumperské nemocnice.

V rámci následných úkonů bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění, má soudem vyslovený zákaz řízení do roku 2033, a navíc je pod vlivem drog. Případ si na místě převzala Policie ČR. Řidiči teď hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…