Celní správa: Celníci si posvítili na přetížená vozidla

23.05.2022 18:47 | Tisková zpráva

Hned čtyři přetížená vozidla odhalili ústečtí celníci během čtvrtečního odpoledne při kontrolním vážení u dálnice D8.

Celní správa: Celníci si posvítili na přetížená vozidla
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Mobilní hlídka celníků prováděla ve čtvrtek odpoledne kontrolu hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na certifikované stanoviště nízko-rychlostního kontrolního vážení u obce Řehlovice na Ústecku.

Tři přetížená vozidla patřila tuzemským dopravcům a jedno polskému přepravci. Největší překročení celkové hmotnosti vozidla naměřila hlídka celníků u vozidla polského dopravce, a to o 1582 kilogramů. Za porušení zákona o pozemních komunikacích zaplatil polský řidič, převážející mražené maso, na místě pokutu ve výši 10 tisíc korun. Celníci dále využili oprávnění odstavit vozidlo a zakázat řidiči jízdu, než došlo k přeložení nákladu. Provozovatel vozidla navíc musel složit 30tisícovou kauci.

Českým řidičům byly za překročení přípustných hodnot stanovených zákonem uloženy pokuty, v úhrnné výši devět tisíc korun, jež byly na místě uhrazeny. Protiprávní jednání dopravců oznámí celníci do správního řízení, které už povede odbor dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem.

Přetížená vozidla nejenže ničí pozemní komunikace, ale také ohrožují bezpečnost silničního provozu. Ústečtí celníci budou proto v kontrolním vážení pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…