Celní správa: Cigarety pod pytlem s bramborami

16.02.2023 7:29 | Tisková zpráva

V minulých dnech zastavila hlídka královéhradeckých celníků v Náchodě osobní automobil slovenské imatrikulace, řídil jej pětačtyřicetiletý zpočátku usměvavý muž. Při kontrole vozidla, kdy v úvodu komunikace deklaroval, že veze z Polska potraviny, vzápětí přiznal, že si dováží také cigarety. Byly umístěny na zadní sedačce pod pytlem s bramborami a další, podstatně větší množství, celníci našli v kartonových krabicích v zavazadlovém prostoru vozidla. Napočítali jich celkem 22 240 kusů. Kuřivu chyběly platné tabákové nálepky a bylo tak přepravováno ve větším množství, než je povolen limit pro osobní spotřebu. Celníci cigarety zajistili, uskladnili je ve skladu celního úřadu a případ předali k zahájení úkonů trestního řízení.

Celní správa: Cigarety pod pytlem s bramborami
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Muži bude vyměřena spotřební daň ve výši 84 590 korun a ve zkráceném trestním řízení mu hrozí za přečin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží trest odnětí svobody až na tři léta, vyslovení propadnutí zboží a udělení peněžitého trestu až do výše 1 milionu korun.

Fyzické osoby, které dopravují cigarety pro osobní spotřebu z členských zemí Evropské unie, je mohou dovézt bez toho, aniž by uhradily spotřební daň, pouze v zákonem stanoveném limitu 800 kusů cigaret. U cigaret ze třetích (mimounijních) zemí platí osvobození od daně z přidané hodnoty, spotřební daně a cla u 200 kusů cigaret.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…