Celní správa: Další nezdaněné cigarety na dálnici

11.08.2018 10:58

Více než 16 000 nezdaněných cigaret zajistili jihomoravští celníci při rutinní kontrole vozidel na dálnici D2 v blízkosti státní hranice se Slovenskem. Dluh na cle a daních přesáhl 70 000 korun.

Celní správa: Další nezdaněné cigarety na dálnici
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci se zaměřili na kontrolu vozidel přijíždějících po dálnici D2 ze Slovenska. Některá z nich prověřili i za pomoci velkokapacitního mobilního rentgenu.

Jedním z vytipovaných byl i plně obsazený dodávkový vůz Mercedes s ukrajinskou státní poznávací značkou. Na dotaz celníků zda někdo z cestujících převáží alkohol či cigarety odpověděli všichni záporně. Nicméně rentgenové snímky vzápětí prokázaly opak. Konstrukční dutiny byly velmi důmyslně vyplněny kartony cigaret.

K jejich vlastnictví se nakonec přihlásil řidič vozidla. Jednalo se celkem o 81 kartonů cigaret s ukrajinskými tabákovými nálepkami. Vzhledem k tomu, že pro dovoz ze zemí mimo Evropskou unii je povolen bezcelní limit ve výši 200 kusů neboli 1 karton a limit pro osobní spotřebu při převozu v rámci unie je 800 kusů, celníci cigarety zajistili.

Za porušení zákona hrozí majiteli cigaret propadnutí zboží a doměření dlužného cla, spotřební daně a daně z přidané hodnoty ve výši 71 537 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…