Celní správa: Jihomoravští celníci začali nový rok opět s běženci

09.01.2021 14:03

Čtyři nelegální běžence našli jihomoravští celníci v nákladním prostoru bulharského kamionu nedaleko státní hranice se Slovenskem.

Celní správa: Jihomoravští celníci začali nový rok opět s běženci
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Včera ráno kontrolovala mobilní hlídka celníků nákladní vozidla na odstavném parkovišti na dálnici D2 nedaleko Lanžhota. Řidič bulharského kamionu je oslovil s tím, že při kontrole plachty a uzávěr na návěsu zaslechl podezřelé zvuky. Celníci proto podrobili vozidlo důkladné kontrole.

Podle dokladů měl řidič převážet dřevěné sloupky do vinice z Bulharska do Německa. Po odkrytí plachty návěsu celníci zjistili, že tomu tak skutečně je, nicméně v části bližší kabině seděli na dřevě čtyři muži. Celníci je vyzvali, aby vystoupili a předložili doklady a z důvodu bezpečnosti je také podrobili osobní prohlídce.

Muži u sebe žádné doklady totožnosti neměli kromě kartičky uprchlického tábora v Rumunsku. S největší pravděpodobností se jednalo o Afgánce. Vzhledem k nepříslušnosti celníci přivolali hlídku Policie ČR a muže jí předali k dalšímu šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …