Celní správa: Karlovarští celníci pokračují v kontrolách hazardu

06.04.2019 16:01

?Karlovarští celníci zajistili v regionu od ledna letošního roku dalších 22 nelegálních automatů v hodnotě více než 2 miliony korun.

Celní správa: Karlovarští celníci pokračují v kontrolách hazardu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Od začátku roku provedli karlovarští celníci více než 60 kontrol, z nichž bylo 24 pozitivních. V jejich průběhu bylo zjištěno, že kontrolované osoby provozují hazardní hry, ke kterým nebyla udělena příslušná povolení dle zákona o hazardních hrách.

Celníci zajistili 22 nelegálních herních technických zařízení, 17 kusů typu Pegasus a 5 kusů typu Jewel. Dále zajistili finanční prostředky ve výši téměř 20 000 korun. V některých provozovnách celníci objevili i jiné nedostatky v provozování hazardních her, například chybné či nedostatečné označení provozovny, neprovádění identifikace osob při vstupu do herny, či nepovolenou reklamu.

Nelegální technická herní zařízení celníci z provozoven odvezli do skladů celní správy. Zjištěná porušení zákona předali na právní oddělení, kde budou projednána v rámci správního řízení, při nichž provozovatelům hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány.

Již v loňském roce byli karlovarští celníci při kontrolách hazardu velmi úspěšní. Provedli 114 kontrol, z nich 47 bylo pozitivních. Zajistili 118 výherních hracích přístrojů a přes 800 tisíc korun v hotovosti.

V pátrání po nelegálním hazardu v regionu budou karlovarští celníci pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…