Celní správa: Kontrolní akce MAURICIUS

15.02.2023 12:43 | Tisková zpráva

Středočeští celníci si posvítili na hříšníky, kteří vyrazili na dálnici bez zaplaceného dálničního poplatku.

Celní správa: Kontrolní akce MAURICIUS
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V pátek 10. 2. 2023 se na 52. km dálnice D1 konala další z kontrolních akcí nesoucí název Mauricius, která byla zaměřená na úhradu časového zpoplatnění a na výběr evidovaných nedoplatků za dopravní přestupky. Během této jednodenní kontrolní akce bylo oddělením Kontrol zpoplatněných komunikací Celního úřadu pro Středočeský kraj zjištěno celkem 33 případů porušení právních předpisů v podobě neuhrazeného dálničního poplatku. Na pokutách za tento přestupek vybrali středočeští celníci od řidičů na místě téměř 54 tisíc korun.
U čtyř řidičů byly zjištěny evidované nedoplatky za dopravní přestupky v celkové výši dosahující 13 tisíc korun. Všichni řidiči dluh na místě uhradili, protože v opačném případě by jim musela být z vozidla odebrána registrační značka, dokud by svůj dluh za dopravní přestupky neuhradili.

Za celý loňský rok zaznamenali středočeští celníci 3 373 případů porušení právních předpisů v podobě neuhrazení „dálničního“ poplatku. Na pokutách za tento přestupek v roce 2022 vybrali celníci od řidičů na místě téměř 5,5 milionu korun. Průměrná pokuta se pohybovala kolem 1 600 korun. Ve správním řízení bylo následně celníky za neuhrazený časový poplatek dále vybráno 25 tisíc korun.

Středočeští celníci vybrali loni od 782 účastníků silničního provozu evidované nedoplatky v souhrnné výši přesahující 1,3 milionu korun. Osmi dlužníkům celníci odebrali z vozidla registrační značku, dokud svůj dluh neuhradili.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…