Celní správa: Nový mobilní rentgenový skener Rapiscan 628 DV umožňuje více pohledů

17.11.2021 19:07 | Tisková zpráva

Mobilní zavazadlový rentgen bude využíván při pátrání po zboží, uniklém celnímu dohledu, při kontrolách zavazadel cestujících a zásilek na letištích s mezinárodním provozem na celém území České republiky.

Celní správa: Nový mobilní rentgenový skener Rapiscan 628 DV umožňuje více pohledů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Zařízení umožní okamžitou identifikaci zájmového převáženého zboží v zavazadlech cestujících, nebo v přepravovaných cargo zásilkách. Výhodou tohoto mobilního zařízení je neinvazivní kontrola zavazadel a současně snížení časové náročnosti kontroly. K obsluze zařízení bylo proškoleno celkem 30 celníků.

Ke specifikům tohoto mobilního zavazadlového skeneru patří snímání v tzv. duálním režimu, který umožnuje více pohledů a zpracování kvalitnějšího obrazu pro analyzování kontrolního snímku (skenu).

Rapiscan 628DV má velký tunel o rozměrech 1 000 mm na 1 000 mm a splňuje ty nejnáročnější požadavky regulátorů z celého světa, mimo jiné též francouzského úřadu pro civilní letectví (STAC).

Rapiscan 628DV byl americkou agenturou pro bezpečnost dopravy (TSA) zařazen na seznam schválených zařízení pro kontrolu leteckého nákladu (ACSTL) a kanadským ministerstvem dopravy (TC) do programu pro bezpečnost leteckého nákladu (ACS).

Pořízení mobilního zavazadlového skeneru bylo z 80 procent spolufinancováno z programu Evropské unie HERCULE III. Celková pořizovací cena zařízení byla 8 500 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…