Celní správa: Odmítl vážení, celníkům zaplatil dvě stě tisíc

22.04.2023 16:44 | Tisková zpráva

Od začátku roku řešili pardubičtí celníci devětadvacet porušení v rámci kontrolní činnosti zaměřené na dodržování hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel.

Celní správa: Odmítl vážení, celníkům zaplatil dvě stě tisíc
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Během měsíce dubna podrobili nízkorychlostnímu kontrolnímu vážení ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu jednadvacet vozidel, z nichž šest bylo přetížených. Posledním kontrolovaným byl „klaďák“ polské imatrikulace. Řidič do poslední chvíle váhal, zda má najet na kontrolní váhy. Nakonec vážení odmítl. Za neuposlechnutí výzvy k podrobení vozidla nízkorychlostnímu kontrolnímu vážení mu celníci uložili pokutu ve výši 100 000 korun a vyslovili zákaz pokračování v jízdě.  

Překvapení pro řidiče i samotné celníky teprve následovalo. Prověřováním zjistili, že v minulosti byla řidiči dopravce za stejný prohřešek (odmítnutí vážení) uložena dosud neuhrazená pokuta ve stejné výši  jiným celním úřadem.

Dopravce i řidič si byli svého provinění dobře vědomi.  Do půl hodiny se obě uložené pokuty v celkové výši 200 000 objevily na účtu celního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…