Celní správa: Olomoučtí celníci zadrželi drogy i v době nouzového stavu

13.12.2020 14:03

Omamné psychotropní látky zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly na silnicích, a to i v době nouzového stavu. Zadržené drogy reagovaly při testech nejen jako konopí, ale i jako kokain, hašiš, metamfetamin (pervitin), aj.

Celní správa: Olomoučtí celníci zadrželi drogy i v době nouzového stavu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Právě začátkem minulého týdne prováděli olomoučtí celníci běžné silniční kontroly na Litovelsku. Krátce před půlnocí si vytipovali ke kontrole osobní vozidlo s českou poznávací značkou. Auto řídil muž ve věku 49 let. Přestože řidič tvrdil, že nic neveze, choval se nervózně. Celníci tedy zkontrolovali vnitřní prostor vozidla a na zadních sedadlech našli balík v černé fólii s obsahem sušených zelených rostlin. Dále, v odkládacím prostoru v palubní desce papírovou krabičku s bílou krystalickou látkou. Řidič přiznal, že se jedná o marihuanu a pervitin. Celkem tak celníci v tomto případě zadrželi 493 gramů marihuany a 0,4 g pervitinu.

Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci v době nouzového stavu zadrželi a nepropustili do volného oběhu omamné psychotropní látky. Jedná se o několik případů ve zmíněném období od 5. října do dnešního dne a zadrželi tak celkem 561 gramů konopí, 21 gramů kokainu, devět gramů hašiše, osm gramů metamfetaminu, pět gramů amfetaminu, 4258 kusů tablet léků k výrobě drog a 40 kusů lysohlávek. Jednotlivé případy jsou dále v šetření příslušných útvarů.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…