Celní správa: Padělky LEGA našli celníci ve skladu internetového obchodu

20.04.2019 11:52

Všímaví zákazníci pomohli odhalit padělky hraček.

Celní správa:  Padělky LEGA našli celníci ve skladu internetového obchodu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Minulý týden proběhla v Berouně kontrola skladu internetového obchodu, který se specializuje na prodej dětských věcí, zejména hraček. Celníci zde zajistili stavebnice a samostatné figurky tzv. legáčků, u kterých vzniklo podezření, že porušují práva duševního vlastnictví společnosti LEGO Juris A/S.

Figurky a většina stavebnic porušuje prostorovou ochrannou známku evropské unie a stavebnice Xiangbao City Girl zřejmě porušují i mezinárodní průmyslový vzor. Veškeré zboží bylo zadrženo ve skladovacích prostorách, které využívá kontrolovaná osoba a skladuje zde veškeré zboží, které je dostupné na webové adrese internetového obchodu. Zajímavostí je, že zde prodávané stavebnice nejsou v nabídce oficiálního výrobce, právě v těchto případech se jedná o porušení průmyslového vzoru.

Odhadovaná cena zadrženého zboží je cca 365 tisíc korun, ale vzhledem k tomu, že většinu zboží v originále ani společnost LEGO neprodává, není možné vyčíslit, kolik by byla přesná hodnota. Kontrola byla provedena na základě podnětu veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…