Celní správa: Plzeňští celníci zadrželi další nelegální zboží

28.11.2022 9:02 | Tisková zpráva

Začátkem listopadu provedli plzeňští celníci intenzivní kontrolní akci se zaměřením na dodržování povinností a zákazů v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví. Ke kontrole si vytipovali provozovny v příhraničních oblastech a víkendové „bleší trhy“ v Plzni. I přes skutečnost, že kontroly ze strany Celní správy ČR probíhají pravidelně a prodejcům hrozí zadržení zboží, i tentokrát padělané zboží nabízeli.

Celní správa: Plzeňští celníci zadrželi další nelegální zboží
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve třech provozovnách v katastru obce Folmava a Svatá Kateřina zadrželi téměř 500 kusů padělků. Hodnota originálních výrobků na trhu by dosahovala 2 milionů korun. Nejčastěji se jednalo o textilní výrobky, obuv, parfémy a dětské stavebnice.

Další padělané zboží objevili celníci na tradičních „bleších trzích“ v Plzni. V tomto případě zadrželi 300 kusů padělků v hodnotě originálních výrobků půl milionu korun. Převážně se jednalo o příslušenství k telefonům. Pozornosti celníků neunikla ani nabídka tabákových výrobků, které dle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek nesmí být na trzích nabízeny. Všechny byly navíc chybně značeny tabákovými nálepkami, a tudíž prodávány s nižší sazbou spotřební daně.

Veškeré zboží bylo převezeno do skladu celního úřadu.

Majitelé ochranných známek potvrdili, že zadržené zboží porušuje práva duševního vlastnictví a vyjádřili souhlas se zničením zboží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…