Celní správa: Přetížená vozidla na silnice nepatří

05.01.2023 12:47 | Tisková zpráva

Šest přetížených vozidel během jednoho odpoledne zaznamenali ústečtí celníci při kontrolním vážení u dálnice D8.

Celní správa: Přetížená vozidla na silnice nepatří
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Mobilní hlídka ústeckých celníků zaměřila v úterý kontrolní činnost na dodržování hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na certifikované stanoviště nízko-rychlostního kontrolního vážení u obce Řehlovice na Ústecku.

Z jedenácti zkontrolovaných vozidel překročilo nejvyšší technicky přípustnou hmotnost hned šest z nich. Mobilní váhy, které celníci při svých kontrolách využívají, zaznamenaly u vozidel tuzemských dopravců přetížení o 1 750, 1 050, 900, 700, 650 a 600 kilogramů.

Rekordmanem dne se stal 59letý řidič vozidla IVECO českého dopravce, převážející pamlsky pro domácí mazlíčky. Hlídka mu naměřila překročení celkové hmotnosti vozidla o téměř 50 procent. Za porušení zákona o pozemních komunikacích mu byla na místě uložena pokuta ve výši 7 tisíc korun a bylo mu nařízeno přeložení vozidla před dalším pokračováním v jízdě.

Ostatním řidičům celníci uložili v příkazním řízení na místě pokuty, v souhrnné výši 18 tisíc korun. Zadokumentovaná porušení předali Odboru dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem, který dále povede s provozovateli správní řízení.

Ústečtí celníci se těmito kontrolami snaží omezit pohyb přetížených motorových vozidel po našich komunikacích, aby nedocházelo k jejich značnému poškozování a nebyla ohrožována bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. V kontrolním vážení tak budou pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…