Celní správa: Řidič nebo dealer

20.03.2023 13:55 | Tisková zpráva

?Řidiče pod vlivem návykové látky, který vezl drogy, a navíc ani nevlastnil řidičské oprávnění zadrželi v uplynulých dnech ústečtí celníci.

Celní správa: Řidič nebo dealer
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka celníků zastavila krátce před 15. hodinou na ulici Jiříkovská v katastru obce Rumburk ke kontrole černé vozidlo VW Golf, jehož řidič byl značně nervózní. Na výzvu celníků měl předložit osobní doklady a doklady od vozidla. Doklady od vozidla však u sebe neměl s tvrzením, že auto má od kamaráda a veze ho na opravu. Celníci následnou lustrací zjistili, že kontrolovaný muž nevlastní řidičské oprávnění a registrační značky umístěné na vozidle jsou v celostátním i mezinárodním pátrání. Hlídka hned přistoupila k bezpečnostní prohlídce, při které nalezla v kapsách oblečení nůž s čepelí o velikosti 12 centimetrů. Dále pak cigaretovou krabičku a v ní sedm zatahovacích sáčků s nahnědlou krystalickou látkou a dva plastové obaly od Kinder vajíčka s totožným obsahem. Jednalo se o 20,64 gramů metamfetaminu, tedy pervitinu, což potvrdil provedený test. V hnědé kožené brašně ležící na sedadle spolujezdce pak hlídka ještě odhalila tři tablety extáze o hmotnosti 5,13 gramů a růžový plátek oválného tvaru, zřejmě LSD.

Stěrem potu provedli celníci orientační test na přítomnost OPL v těle i kontrolovanému řidiči. I tento test reagoval pozitivně na metamfetamin.

Celníci zadrženého řidiče včetně odhalených drog předali na místě přivolané policejní hlídce.

Osmapadesátiletého muže z Liberce čeká trest nejen za řízení vozidla pod vlivem návykové látky, ale v případě prokázání viny i trest za spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…