Celní správa: Turci do Německa nedojeli

03.08.2022 14:12 | Tisková zpráva

Dva turecké migranty a nadlimitní množství bulharského alkoholu a cigaret zachytili celníci z Vysočiny na dálnici D1.

Celní správa: Turci do Německa nedojeli
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Příslušníci Celního úřadu pro kraj Vysočina kontrolovali ve čtvrtek 28. července na parkovišti na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu osobní vozidlo německé imatrikulace.

Turecký řidič se při předložení dokladů totožnosti tvářil, že cestuje sám a přes tmavá skla Mercedesu nebylo dovnitř vozu vidět. Po kontrole zavazadlového prostoru otevřeli celníci zadní dveře vozidla, kde je překvapili další dva muži. Ti po počáteční nekomunikaci nakonec předložili turecké osobní doklady, nikoliv mezinárodní. Řidič uvedl, že je naložil při cestě z Turecka na čerpací stanici a měl namířeno do Německa. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu organizování a umožnění překročení státní hranice.

Den předtím, ve čtvrtek 27. července, zastavili celníci na dálnici D1 krátce po půlnoci dodávkové vozidlo s bulharským řidičem, který přiznal, že do Německa převáží alkohol a cigarety. V nákladovém prostoru vozu bylo nalezeno 59 litrových lahví lihovin a 23 kartonů cigaret, opatřených bulharskými kontrolními páskami.

Přestože je limit těchto vybraných výrobků při pohybu v unii poměrně vysoký - 10 litrů lihovin a 4 kartony cigaret – byl překročen, a protože Bulhar hlídce nepředložil doklad o přepravě vybraných výrobků a tím neprokázal jejich zdanění, bylo mu zboží zajištěno. Kromě toho musí uhradit doměřenou spotřební daň přesahující částku 23 tisíc korun a čeká ho pokuta za porušení zákona o spotřebních daních a povinném značení lihu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…