Celní správa: Upozornění na podvodné jednání přepravní společnosti, vyžadující poplatky za celní pojištění

06.07.2018 11:51

Generální ředitelství cel upozorňuje na podvodné jednání přepravní společnosti ASIA AIRLINE LOGISTICS, která vyžaduje po příjemci zboží zaplacení poplatků souvisejících s celním řízení v České republice.

Celní správa: Upozornění na podvodné jednání přepravní společnosti, vyžadující poplatky za celní pojištění
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Zmíněná společnost zasílá příjemcům zboží falešný předpis, který má údajně odesílat Celní správa ČR a požadovat zaplacení částky 650 EUR za pojištění zboží, které se nachází v celním skladu. Příjemce je mylně informován v tom smyslu, že teprve po uhrazení požadované částky čeští celníci proclí zboží.

V této souvislosti chceme upozornit na skutečnost, že zboží je do doby předložení celním orgánům k celnímu řízení ve skladech přepravních společností, a celní řízení je v České republice zdarma. Do volného oběhu je zboží propuštěno po zaplacení vyměřeného cla a daní (daň z přidané hodnoty, u některých druhů zboží i spotřební daň). Zdůrazňujeme, že celním orgánům se v souvislosti s celním řízení neplatí žádné poplatky za pojištění či skladování zboží.

V příloze uvedený falešný dokument obsahuje jméno brig. generála Milana Poulíčka, který je generálním ředitelem Generálního ředitelství cel, nikoliv celníkem pracujícím na údajné celní pobočce Bohumín. Razítko, podpis i uvedený název „Czech Customs service" vykazují známky podvodného jednání. Logo Celní správy ČR je rovněž zneužito pachateli pro tento podvod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…