Celníci s policisty opět zabránili mezinárodnímu obchodu s marihuanou

08.07.2017 15:55

?Pracovníci protidrogového oddělení Generálního ředitelství cel, odboru pátrání Olomouc zahájili v říjnu 2016 práci na případu s krycím názvem „KOGO". Prověřovali osoby podezřelé z páchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Celníci s policisty opět zabránili mezinárodnímu obchodu s marihuanou
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

V rámci prověřování odhalili celníci organizovanou skupinu osob působící ve více státech, která byla řízena hlavním organizátorem z Olomouce. Podezřelí obchodovali se sušeným konopím, které dodávali do Polska.

Závěrečná část operace vyvrcholila 12. a 13. června zásahem českých celníků za dozoru státního zástupce, při kterém byl na kurýrní cestě do Polska zadržen protidrogovou a operativní složkou Celní správy ČR hlavní organizátor skupiny. Ve vakuovém pytli přepravoval osobním vozidlem Audi A8 tři kilogramy sušené marihuany určené k distribuci. Při sedmi domovních prohlídkách zajistili celníci ve spolupráci s policisty z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje tři vybavené „indoor" pěstírny konopí, 150 kusů vzrostlých rostlin konopí a další důkazní prostředky prokazující páchání trestné činnosti.

Bezpečnostní složky zadržely další tři členy této organizované skupiny. Jedna osoba je stíhána na svobodě, zbylé tři vazebně. Za zvlášť závažný zločin „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy" hrozí pachatelům trest odnětí svobody až 18 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…