Cena Inženýrské komory již má své vítěze

25.03.2017 20:42

Dne 25. 3. 2017 proběhlo vyhlášení XIII. ročníku Ceny Inženýrské komory. Slavnostní ceremoniál je součástí Shromáždění delegátů České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) v hotelu Pyramida v Praze 6.

Cena Inženýrské komory již má své vítěze
Foto: CKAIT
Popisek: ČKAIT, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků

Prostřednictvím Ceny Inženýrské komory ČKAIT veřejně oceňuje práci autorizovaných inženýrů a techniků z celé republiky a zároveň inspiruje začínající inženýry a techniky, nebo studující na technických školách, k podobným unikátním dílům, inženýrským návrhům ve všech autorizačních oborech a specializacích.

Představenstvo ČKAIT dne 16. 2. 2017 schválilo na svém zasedání 3 inženýrské návrhy na Cenu Inženýrské komory za rok 2016, které na jednání představenstva předložila komise v čele

s Ing. Pavlem Pejchalem, CSc. Dalšími členy komise jsou prof. Ing. Josef Aldorf, Dr.Sc., Ing. Svatava Henková, CSc., Ing. Jindřich Pater, prof. Ing. Vladimír Křístek, Dr.Sc., prof. RNDr. Ing. Petr Štěpánek, CSc., rektor VUT v Brně a Ing. Pavel Štěpán, prezident ČSSI.

Cena Inženýrské komory byla předána:

  • Ing. Tomáši Mikuláštíkovi, COMMODUM, spol. s r. o., Ing. Ondřeji Balážikovi,  Atelier B3 spol. s r. o.,

za Rozhlednu Kelčský Javorník

  • Dipl. tech. Alici Netrvalové, Aleně Vochové, Ing. arch. Pavlu Kocychovi, VPÚ DECO PLZEŇ, a. s. za Plzeň - Culture Stationpřestavba stávající nádražní budovy na multifunkční kulturní zařízení

  • Ing. Aleši Markovi, Ing. arch. Petru Okleštěkovi, Ing. Ivanu Hodkovi, AED project, a. s.,

za Obnovu kláštera premonstrátů Teplá.

Cena ČKAIT veřejnosti 2016 nebyla udělena.

Ceny Inženýrské komory včetně finančního ohodnocení předávali Ing. Pavel Křeček, předseda ČKAIT, Ing. Jindřich Pater, místopředseda ČKAIT a Ing. Pavel Pejchal, CSc., předseda komise.

Blahopřeji všem oceněným inženýrům a technikům. Oceněné stavby jsou prezentací tvůrčí práce stavitelů, projektantů - autorizovaných osob. Stavba je vždy o spolupráci jednotlivých odborníků z mnoha specializací a oborů,“ uvedl Ing. Pavel Křeček, předseda ČKAIT, po předání cen.

Díla oceněných autorů budou prezentována v publikacích ČKAIT, včetně internetových stránek, v ročence INŽENÝRSKÁ KOMORA, v časopise Stavebnictví a v dalším odborném tisku.

Novináři mají v příloze č. 2, tj. v Informacích k oceněným stavbám XIII. ročníku Cen Inženýrské komory, anotace. Letos jsme poprvé pod každou anotací uvedli telefonický a e-malový kontakt na osoby, které novinářům poskytnou podrobnější podklady k oceněným stavbám.

Od roku 2004 do roku 2016 bylo podáno 198 přihlášek do soutěže Cena Inženýrské komory.

Současně s vyhodnocením XIII. ročníku soutěže byl na Shromáždění delegátů ČKAIT vyhlášen XIV. ročník Ceny Inženýrské komory 2017. Přihlášky, podrobné informace a podmínky soutěže jsou k dispozici v oblastních kancelářích ČKAIT, kde jsou autorizovaní inženýři registrováni, a na oficiálních stránkách Komory. Podmínky soutěže Ceny Inženýrské komory byly odsouhlaseny účastníky Shromáždění delegátů 2017, a budou platné pro ty účastníky, kteří odevzdají své přihlášky do Ceny Inženýrské komory za rok 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…