Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2015 byla odstartována!

10.11.2015 17:08

Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s., vyhlásil třetí ročník soutěže o Cenu cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Novinkou letošního ročníku je vyhlášení nejlepšího počinu v cestovním ruchu, na který nominuje vyhlašovatel soutěže.

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2015 byla odstartována!
Foto: wikipedia
Popisek: Beskydy.

„Poprvé jsme cenu vyhlásili koncem roku 2013, kdy jsme veřejnost působící v cestovním ruchu v dané turistické oblasti vyzvali, aby představila své produkty a nominovala je tak do soutěže. Hned v prvním ročníku bylo nominováno 16 subjektů," říká Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko (DM) – vyhlašovatele soutěže –, a dodává, že vítězem prvního ročníku soutěže se stala rozhledna Velký Javorník. Loni zvítězil TOP dětský letní park & TOP zimní dětský park v Bílé, který byl oceněn za inovativnost a atraktivnost. „Neustále se snažíme doplňovat a zdokonalovat dětské atrakce, které nejen pobaví, ale rozvíjejí i pohybové schopnosti dětí a navíc se nacházejí v krásném prostředí Beskyd," vyzvedává přednosti parku Jiří Nakládal ze společnosti SUN OUTDOOR, která areál s roční návštěvností přesahující 30 tisíc návštěvníků provozuje. „Máme co nabídnout i po adrenalinové stránce – zapůjčujeme sjezdová kola, terénní koloběžky i elektro kola. V zimě poskytujeme nejmenším lyžařům dokonalé zázemí, kde se o ně starají profesionální instruktoři."

V letošním roce lze podle organizátorů mezi přihlášenými očekávat znovuobnovení Bezručovy chaty na Lysé hoře, areál Horečky s naučnou stezkou Beskydské nebe, která bude slavnostně otevřena 13. listopadu a její provoz oficiálně zahájen v dubnu příštího roku. „Tyto subjekty kritéria soutěže splňují, nicméně záleží na tom, zda se do ní přihlásí," konstatuje Monika Konvičná a upřesňuje, že nominace budou ukončeny 29. února 2016 a hlasování poradního sboru 18. března 2016. Výsledky soutěže budou vyhlášeny na Fóru cestovního ruchu.

Soutěž má od letošního roku dvě kategorie, a to nejlepší turistický produkt a nově nejlepší počin v cestovním ruchu za rok 2015. „Nominace na nejlepší turistický produkt navrhuje odborná veřejnost a o vítězi rozhoduje porota soutěže složená ze zástupců subjektů působících v oblasti cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko," pokračuje Monika Konvičná s tím, že na nejlepší počin v cestovním ruchu za rok 2015 nominuje vyhlašovatel soutěže, tedy Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko. „Půjde o uznání za nejlepší počin, který svými aktivitami přináší příklad ostatním," upřesňuje a dodává, že v obou soutěžních kategoriích bude kritériem pro získání ocenění nápaditost produktu, využití infrastruktury cestovního ruchu, propojení několika služeb či provozovatelů, kvalita marketingu a přínos pro rozvoj turistické oblasti Beskydy-Valašsko. „Ocenění je vyjádřením uznání za přínos v oblasti cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko, snahou o zviditelnění výjimečných a vysoce kvalitních počinů cestovního ruchu a upozorněním na atraktivní novinky v nabídce cestovního ruchu," pokračuje Monika Konvičná. „Chceme také motivovat podnikatelské subjekty a organizace neziskového sektoru k přípravě atraktivní produktové nabídky podporující cestovní ruch v této turistické oblasti. Naším cílem je přispět ke zkvalitňování služeb v cestovním ruchu v Beskydech a Valašsku, podpořit zdravé konkurenční prostředí v oblasti cestovního ruchu a zvýšit prestiž nominovaných subjektů."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soutěž je určena pro instituce a podnikatelské i nekomerční subjekty působící v cestovním ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Přihlásit se tedy mohou města, obce nebo jejich sdružení, provozovatelé cestovních kanceláří, ubytovacích zařízení, sportovišť, provozovatelé turistických cílů, zájmová sdružení právnických osob a další.

K přihlášení nejlepšího turistického produktu slouží přihlašovací formulář na webových stránkách www.beskydyportal.cz, v němž je nutné co nejvýstižněji produkt popsat. Přihlášení do soutěže probíhá prostřednictvím elektronického formuláře na www.beskydyportal.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …