Centrum Amelie: Prodej vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých

10.12.2022 19:07 | Tisková zpráva

Ve dnech 9.-15. prosince probíhá v obchodním centru FORUM v Liberci již čtvrtý ročník prodeje vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých. Sbírka předmětů do sbírky mezi veřejností probíhala od začátku října do konce listopadu.

Centrum Amelie: Prodej vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

„Sešlo se nám přes 2500 předmětů s vánoční tematikou. Ve srovnání s předchozími lety je to až nečekaný nárůst. Například minulý rok stačilo ze sběrného místa v liberecké knihovně odnášet darované ozdoby postupně v ruce, letos se dvakrát musel pro jejich převoz do Centra Amelie použít automobil. Za tuto úžasnou solidaritu s nemocnými a počet darovaných ozdob moc děkujeme všem lidem a firmám, které se do sbírky zapojili. Zároveň moc děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se ve svém volném čase zapojí do prodeje vánočních ozdob,“ říká zástupkyně pořádající organizace Amelie Petra Kuntošová.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Prodej darovaných předmětů probíhá v prvním patře obchodního centra Forum u stánku Amelie. Výběr je opravdu velký a ceny nízké. Kupující si tak mohou nejen za výhodnou cenu zútulnit domov, ale v čase předvánočním podpořit i nemocné s rakovinou.

„Získané peníze nám pomohou v této náročné době s udržením bezplatných služeb pro klienty. Podpora psychologa či pomoc sociálního pracovníka při vyřízení dávek a služeb je pro nemocné a jejich rodiny neméně důležité jako vlastní léčba nemoci. Finance nám pomohou zajistit také aktivizační činnosti pro klienty jako například plavání, zdravotní cvičení a další, které z naší zkušenosti pomáhají nemocným ulehčit návrat do života, ale které by si někteří sami nemohli z finančních důvodů dovolit. Minulý rok sbírka vynesla skoro 70 000 korun na zajištění těchto služeb, tak snad budeme letos stejně úspěšní,“ dodává Kuntošová.

Centrum Amelie je otevřeno dvakrát v týdnu, v úterý a čtvrtek od 9:00 do 12:00 v prostorách Krajské nemocnice Liberec (budova U, vchod z Jablonecké ul.) Onkologicky nemocní i jejich blízcí se mohou na pracovníky Centra obracet osobně, telefonicky 608 458 277 či e-mailem liberec@amelie-zs.cz. Více informací o organizaci a jejích aktivitách lze nalézt ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…