Centrum Amelie: Tulipánový měsíc na podporu onkologicky nemocných

01.03.2019 20:45

„Přivolejme s jarem i naději“ je i letos mottem Tulipánového měsíce, projektu, který v březnu již posedmé realizuje nezisková organizace Amelie, z.s. Projektem chce upozornit na potřebu podpory onkologicky nemocných a jejich blízkých nejen v oblasti léčby, ale i v psychosociální rovině.

Centrum Amelie: Tulipánový měsíc na podporu onkologicky nemocných
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

Konkrétně v libereckém regionu jsou po celý měsíc březen vyzdobena obrázky dětí onkologická oddělení nemocnic v Liberci a Jablonci nad Nisou, mamocentrum v Liberci či obchodní centrum Forum. S letáky Amelie se obyvatelé Liberce setkají rovněž ve vozech MHD. V prostorách komplexního onkologického centra v Liberci proběhne pro pacienty vystoupení dětského pěveckého sboru Slunečnice při ZŠ Švermova a pásmo scének a písniček dětí ze školy U školy.

Na podporu bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké se uskuteční dvě sbírkové akce v Liberci. Charitativní koncert Cantemus v Krajské vědecké knihovně a charitativní cvičení v zapojených fitness centrech, kdy výtěžek ze vstupného půjde ten den na podporu bezplatných služeb pro onkologicky nemocné. Podpořit nemocné lze i prostřednictvím internetového květinářství Florea (ZDE), které věnuje 30 % z prodeje na podporu bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké.

Tulipánový měsíc je zaměřen i na osvětu veřejnosti. 14. března od 9:00 do 15:00 bude v Centru Amelie Liberec probíhat den otevřených dveří, v rámci kterého se návštěvníci mohou seznámit s nabídkou poskytovaných služeb. Informace o poskytovaných službách budou k dispozici po celý měsíc březen i v Krajské vědecké knihovně či v obchodním centru Forum v Liberci.

Více o projektu ZDE

Amelie, z.s. již více než deset let nabízí bezplatné služby onkologicky nemocným a jejich blízkým ve svých Centrech - v Praze, Olomouci, Rakovníku a v Liberci a to formou individuální podpory odborníků, skupinových aktivit, informačním servisem a také na Lince Amelie. Dobrovolníky Amelie lze potkat v Centrech i na onkologických klinikách v Olomouci, Praze a Středočeském kraji. Amelie zajišťuje také odborné vzdělávání a množství dalších podpůrných projektů. Organizace svojí činností pomáhá onkologicky nemocným a jejich blízkým zmírňovat strádání od chvíle stanovení diagnózy, v průběhu onemocnění i v situacích, kdy se člověk vrací do aktivního života nebo naopak umírá. Amelie je jedinou organizací v České republice, která poskytuje psychosociální podporu systematicky a odborně (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…