Ceny Inženýrské komory byly vyhlášeny na Shromáždění delegátů ČKAIT

24.03.2018 15:07

Dne 23. 3. 2018 proběhlo vyhlášení XIV. ročníku Ceny Inženýrské komory. Slavnostní ceremoniál je součástí Shromáždění delegátů České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) v hotelu Pyramida v Praze 6.

Ceny Inženýrské komory byly vyhlášeny na Shromáždění delegátů ČKAIT
Foto: CKAIT
Popisek: ČKAIT, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků

Představenstvo ČKAIT dne 15. 2. 2018 schválilo na svém zasedání tři inženýrské návrhy na Cenu Inženýrské komory za rok 2017, jedno zvláštní ocenění poroty, které na jednání představenstva předložila hodnotící komise v čele s Ing. Pavlem Pejchalem, CSc. Dalšími členy komise jsou Ing. Michal Drahorád, Ph.D., Ing. Petr Chytil, Ing. Milan Komínek, Ing. Radek Lukeš, Ing. Čestmír Novotný, Ing. Jindřich Pater, Ing. Milan Komínek, Ing. Karel Vaverka.

Cena Inženýrské komory za rok 2017:

  • Ing. Miloslav Lukeš, Ing. Vladimír Janata, CSc., Ing. Milan Skoumal, EXCON, a.s., Praha Rekonstrukce ocelové konstrukce historické haly, zastřešení nástupišť na Hlavním nádraží v Praze
  • Ing. Miloslav Smutek, Ph.D., Ing. Rostislav Mazáč, Ing. Ladislav Kubát, RECOC, spol. s r.o., Ing. Vladimír Janata, CSc., Ing. Jan Včelák, Ing. Dalibor Gregor Ph.D., EXCON, a.s., Praha Předpínaná nosná konstrukce budovy Trimaran, Praha 4 – Pankrác
  • Ing. Gabriela Šoukalová, FIRESTA – Fišer, rekonstrukce, stavby a.s., Kuřim, Ing. Martin Mohler, Ing. Dalibor Václavík, Ing. Petr Šťasta Optimalizace tratí Český Těšín – Dětmarovice, Louky nad Olší – Karviná, most v km 332,420

Zvláštní ocenění poroty za rok 2017

  • Ing. Jan Procházka, Ing. Marcel Zoufálek, Ing. Luděk Oberhofner, Ing. Jiří Oboznenko, PONTIKA s.r.o. Točky nad Jáchymovem na silnici 1/25

ČKAIT také vyhlásila Cenu veřejnosti, vzešlou z internetového hlasování; získali ji

  • Ing. Barbora Sládková, Projekty – Sládková s.r.o., Ing. arch. Radek Janošík, za stavbu Snížení energetické náročnosti budov Domu dětí a mládeže v Českém Krumlově, Linecká 67

Ceny Inženýrské komory, včetně finančního ohodnocení v částce 40.000 Kč, předávali Ing. Pavel Křeček, FEeng., předseda ČKAIT a Ing. Jindřich Pater, místopředseda ČKAIT.

„Blahopřeji všem oceněným inženýrům a technikům. Oceněné stavby jsou prezentací tvůrčí práce stavitelů, projektantů - autorizovaných osob. Stavba je vždy o spolupráci jednotlivých odborníků z mnoha specializací a oborů,“ uvedl Ing. Pavel Křeček, předseda ČKAIT, po předání cen.

Díla oceněných autorů budou prezentována v publikacích ČKAIT, včetně internetových stránek, v ročence INŽENÝRSKÁ KOMORA, v časopise Stavebnictví, Z+i a v dalším odborném tisku.

Od roku 2004 do roku 2017 bylo podáno 217 přihlášek do soutěže Cena Inženýrské komory.

Současně s vyhodnocením XIV. ročníku soutěže byl na Shromáždění delegátů ČKAIT vyhlášen XV. ročník Ceny Inženýrské komory 2018. Přihlášky, podrobné informace a podmínky soutěže jsou k dispozici v oblastních kancelářích ČKAIT, kde jsou autorizovaní inženýři registrováni, a na oficiálních stránkách Komory (ZDE). Podmínky soutěže Ceny Inženýrské komory byly odsouhlaseny účastníky Shromáždění delegátů 2018, a budou platné pro ty účastníky, kteří odevzdají své přihlášky do Ceny Inženýrské komory za rok 2018.

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) sdružuje jako řádné členy autorizované inženýry a autorizované techniky. Do působnosti Komory náleží zejména péče o stavební kulturu a utváření prostředí; udělování autorizace; vedení veřejně přístupné databáze autorizovaných osob; vydávání vnitřních řádů Komory, standardů výkonů a dokumentace; informační podpora výkonu činnosti a organizace dalšího vzdělávání autorizovaných osob; posuzování návrhů obecně závazných předpisů pro oblast výstavby; spolupráce s vypisovateli soutěží a výběrových řízení, vedení disciplinárních řízení. ČKAIT spolupracuje s jinými nevládními organizacemi působícími ve stavebnictví, se stavebními fakultami vysokých škol v ČR a s dalšími odbornými institucemi. Je členem Evropské rady stavebních inženýrů a Evropské rady inženýrských komor. Spolupracuje s inženýrskými komorami v řadě zemí světa, zejména se slovenskou, polskou a maďarskou v rámci tzv. Visegrádské čtyřky. ČKAIT vydává časopis Zprávy a informace ČKAIT, internetový magazín Energeticky soběstačné budovy, spolupracuje na vydávání časopisů Stavebnictví a Tepelná ochrana budov. Prostřednictvím Informačního centra ČKAIT, s.r.o., vydává odbornou stavební literaturu.
ČKAIT každoročně uděluje Ceny Inženýrské komory za inženýrské dílo a je jedním z vypisovatelů soutěže Stavba roku.

ČKAIT je veřejnoprávní stavovská organizace, která vznikla v roce 1992 na základě autorizačního zákona č. 360/1992 Sb., jako samosprávná profesní organizace s přeneseným výkonem působnosti státní správy. Členskou základnu Komory dnes tvoří více než 30 tisíc autorizovaných inženýrů a techniků, jimž byla udělena autorizace na základě úspěšného složení předepsané zkoušky odborné způsobilosti. Zákonem č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, došlo ve vybraných činnostech ve výstavbě k přenesení odborné odpovědnosti na fyzické osoby: autorizované architekty, inženýry, techniky a stavitele. Sídlo Komory je v Praze. ČKAIT navazuje na stavovskou organizaci, která byla zřízena před sto lety (1913) pod názvem Svaz českých úředně autorizovaných civilních inženýrů v Království českém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.