Česká distribuční: Slevy sportovního vybavení vrcholí již před prázdninami

26.06.2012 21:18

Ušetřit lze až 63 %, nejvíce na obuvi nebo campingovém vybavení.

Česká distribuční: Slevy sportovního vybavení vrcholí již před prázdninami
Foto: Archiv
Popisek: Česká distribuční

Akční slevy sportovních řetězců vrcholí již v červnu. Zákazníci si tak už před odjezdem na dovolené mohou nakoupit vybavení za prakticky výprodejové posezónní slevy. Průměrná nabízená sleva letního zboží v letácích sportovních řetězců činí více než 33 %, na jednotlivých výrobcích se dá ušetřit mezi 8 % a 63 %. Nejvyšší průměrná sleva je v kategorii obuvi, a to 38 %. Slevovými rekordmany však letos není sportovní oblečení ani obuv, ale zejména další sportovní vybavení. Více než 4 tisíce korun lze ušetřit na trampolíně nebo kompletním campingovém vybavení. Vyplynulo to z analýzy společnosti Česká distribuční, která se zaměřila na letákové slevové akce všech tří velkých sportovních řetězců působících v Česku (Hervis, Sportisimo a Intersport).

„Obchodníci už dnes akční nabídky zařazují i před hlavní sezónou nebo s jejím začátkem a nikoli až po ní, jak bývalo dříve zvykem. Lidé svoje nákupy více plánují a volí čas i místo nákupu právě podle konkrétních slevových akcí,“ popisuje trend obchodní ředitelka České distribuční Michala Malčikovová. „Analýza ukázala, že například potřeby pro koupání a potápění lze pořídit v průměru s 35% slevou, sportovní náčiní v průměru s 32% slevou. Rekordmanem v kategorii sportovního náčiní je set trampolíny s ochrannou sítí, kterou můžete koupit se slevou 4 600 Kč a ušetřit tak 40 % z původní ceny,“ vyjmenovává Michala Malčikovová. Více než desetinu všeho zlevněného zboží v akčních letácích sportovních řetězců tvoří campingové a turistické vybavení. „Kompletní turistické vybavení zahrnující stan, spací pytel, karimatku, batoh, teleskopické hole a outdoorovou obuv by turista před slevou pořídil za 13 385 Kč, pokud ale vybere nejvýhodnější slevy v různých sportovních řetězcích, zaplatí dohromady 7 794 Kč a ušetří přes 5,5 tisíce korun,“ uvádí konkrétní příklad Michala Malčikovová.

Významnou úsporu nabízí sportovní řetězce i pro ty, kdo se chystají k moři. Slevy na plážové oblečení se pohybují mezi 100 až 700 Kč a průměrná sleva dosahuje 31 %, podobně u potřeb pro koupání (nafukovací lehátko, člun, šnorchlovací sada apod.) mohou zákazníci ušetřit od 50 do 800 Kč, s průměrnou slevou 38 %.

Analýzu slev sportovního zboží provedla společnost Česká distribuční, která je největším distributorem reklamních letáků v Česku. Zdrojem informací byly letní letáky sportovních řetězců platné v červnu 2012.

Které kategorie zboží se objevují ve slevových letácích sportovních řetězců nejčastěji

1. obuv

2. sportovní oblečení

3. koupání

4. stanování/táboření/turistika

5. tenis/stolní tenis/squash/badminton/volejbal

6. plážové oblečení

7. další sportovní náčiní (trampolína, fotbalová branka apod.)

8. cyklovýbava

9. in-line/skateboard/ostatní

 

Průměrné slevy v jednotlivých kategoriích zboží

 

obuv

sleva 38%

koupání

sleva 38%

stanování/táboření/turistika

sleva 35%

in-line/skateboard/ostatní

sleva 32%

další sportovní náčiní (trampolína, fotbalová branka apod.)

sleva 32%

plážové oblečení

sleva 31%

sportovní oblečení

sleva 28%

tenis/stolní tenis/squash/badminton /volejbal

sleva 27%

cyklovýbava

sleva 25%

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Unikátní výstava Udržitelnost a civilizace poukazuje na nutnost změny myšlení a chování společnosti

11:55 ČEZ: Unikátní výstava Udržitelnost a civilizace poukazuje na nutnost změny myšlení a chování společnosti

Udržitelná budoucnost nejen pro naše děti – téma, které rezonuje především v západní části světa, a …