Česká obchodní inspekce: Občerstvení na Mistrovství světa horských kol vykazovalo nedostatky. Padly pokuty

18.07.2016 7:35

Ve sportovním areálu Vysočina Aréna v Novém Městě na Moravě se ve dnech 29. června – 3. července 2016 uskutečnilo Mistrovství světa horských kol. Tato velká sportovní událost přilákala nejen tisíce fanoušků a aktivních sportovců, ale vyrazili na ni i inspektoři České obchodní inspekce inspektorátu Jihočeského a Vysočiny, aby zkontrolovali poctivost prodeje u poskytovatelů služeb nabízejících pohostinské služby, občerstvení nebo suvenýry. Z 8 provedených kontrol zjistili nedostatky v 5 případech (tj. 62, 5%).

Česká obchodní inspekce: Občerstvení na Mistrovství světa horských kol vykazovalo nedostatky. Padly pokuty
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektoři provedli celkem osm kontrol se zaměřením na poctivost prodeje a to u stánků s občerstvením, prodejem suvenýrů nebo v pohostinských zařízeních. Porušení zákonných povinností zjistili v  5 případech. V 1 případě byly zjištěny nepřesnosti u vydaného dokladu o zakoupení zboží, ve 3 případech prodejce neuvedl cenu výrobků a v 1 případě byl zjištěn rozdíl ve vyúčtování v neprospěch spotřebitele.

Za zjištěná porušení byly uloženy příkazem na místě 4 pokuty v celkové výši 8000 Kč. V jednom případě bude s podnikatelem vedeno správní řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…