Česká obchodní inspekce kontrolovala odlehlé horské restaurace

02.04.2018 8:32

Česká obchodní inspekce se pravidelně věnuje také kontrolám v turisty vyhledávaných lokalitách. Tentokrát se inspektoři ČOI Ústeckého a Libereckého kraje vydali na lyžích na cílenou kontrolu v oblasti Rokytnice nad Jizerou. Při sedmi kontrolách v horských boudách a bufetech se setkali s porušením zákona v šesti případech.

Česká obchodní inspekce kontrolovala odlehlé horské restaurace
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla v Rokytnici nad Jizerou kontroly v provozovnách stravovacího zařízení přístupných v zimním období pouze na sjezdových lyžích nebo běžkách. Kontrolujícími inspektory byly předem vytipovány horské boudy nebo bufety, které se nacházely v okolí lyžařského areálu Horní Domky a Lysá hora. Inspektoři se také zaměřili na provozovny podél běžeckých stop v horní části Rokytnice nad Jizerou.

Celkem bylo provedeno sedm kontrol a inspektoři zjistili porušení právních povinností u šesti prodejců. Nejvíce porušení se týkalo zákona o ochraně spotřebitele, kdy čtyři provozovny neměly váhy splňující zákonné požadavky. Ve dvou případech nebylo při prodeji nápojů k dispozici úředně ověřené sklo a ve dvou případech obchodníci řádně neinformovali o cenách prodávaných výrobků.

Dále v jednom případě prodávající nesprávně účtoval v neprospěch spotřebitele za zakoupené zboží o 5 korun a v jednom případě porušil informační povinnosti, kdy na provozovně nebyl umístěn zjevně viditelný text o zákazu prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

Zjištěná porušení právních předpisů budou ve všech případech řešena ve správních řízeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…