Česká obchodní inspekce kontrolovala vodní skluzavky

14.06.2021 14:27

Česká obchodní inspekce vyhodnotila kontroly vodních skluzavek, které uskutečnila v minulém roce. Celkem zkontrolovala 61 výrobků a nedostatky zjistila u 17 výrobků.

Česká obchodní inspekce kontrolovala vodní skluzavky
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce v minulém roce kontrolovala prostředky lidové zábavy – vodní skluzavky. Dokončení kontrol a jejich vyhodnocení proběhlo v letošním roce. V rámci této kontrolní akce provedla 42 kontrol a inspektoři zkontrolovali 61 výrobků. Nedostatky zjistili u 17 výrobků.

U 9 výrobků se jednalo o nedostatky na již provozovaných výrobcích a týkaly se označení a značení vodních skluzavek, které musí být v souladu s požadavky příslušných norem (ČSN EN 1069-1+A1 a ČSN EN 1069-2). Například na vstupu na skluzavku byly nedostatečné bezpečnostní pokyny nebo byly nesprávně umístěny nebo chybělo uvedení minimální výšky uživatele. Dále chyběl čitelný provozní řád, kód typu skluzavky, identifikace výrobce, rok instalace nebo adresa dodavatele. Česká obchodní inspekce uložila opatření k odstranění nedostatků. U 1 výrobku zakázala uvádění do provozu, a to vzhledem k dalším zjištěným nedostatkům jako byla koroze a nevhodné vedení elektrické kabeláže. Všechny uvedené nedostatky byly v průběhu kontrol odstraněny.

U dalších 7 výrobků byly zjištěny nedostatky v souvislosti s uvedením výrobků na trh. Z toho u 2 výrobků neprovedl výrobce posouzení shody v souladu s požadavky příslušného předpisu a u 3 výrobků neposkytl výrobce doklady z posouzení shody. U dalších 2 výrobků distributor vydal prohlášení o shodě, které nesplňovalo požadavky příslušného předpisu. Vůči výrobcům a distributorovi provedla ČOI opatření v rámci svých pravomocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …